Dolar

32,4746

Euro

34,9495

Altın

2.435,74

Bist

9.716,77

Betonlar arasında 'botanik cennet'i yarattı

Betonlar arasında 'botanik cennet'i yarattı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-22 16:50:48

Betonlar arasında 'botanik cennet'i yarattı
Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da yaşayan Dragoljub Perkovic'in gri betonlar arasındaki rengarenk botanik bahçesi, kendisi ve mahalleliye adeta "cenneti" yaşatıyor.

Başkentin Havaalanı mahallesindeki betonarme binaları arasında bulunan evinin bahçesini çeşitli bitki ve güvercinlerle renk cümbüşüne dönüştüren 65 yaşındaki Perkovic, "Emekli olduğum günden bu yana yetiştirdiğim bitkilerin arasında kendimi son derece huzurlu ve mutlu hissediyorum" dedi.

Perkovic, 25 sene önce taşındığı evde bitki yetiştirmeye başladığını ifade ederek, zakkum, kaktüs ve palmiye ağaçlarıyla başlayan "bitki sevdasının" elma, incir ve kavun yetiştirmekle devam ettiğini söyledi.

Bahçesini bitkilerle süslemesinin ardından kamelya da inşa ettiğini anlatan Perkovic, "Bahçem istediğim hale geldiğinde, güvercin yetiştirmeye de başladım, hatta güvercin yuvalarının yapımında insanlar bağışta bulunmaya başladı" diye konuştu.

Perkovic, komşuların mahalleyi artık "Havaalanı Cenneti" olarak adlandırdığını dile getirerek, bahçesindeki görselliğin en iyi Mayıs ayında ortaya çıktığını kaydetti.

Ancak bahçesinin her mevsim kendisi ve mahalleliye cenneti yaşattığını söyleyen Perkovic, "Her mevsim çiçek açan bitkilerim var. Yaklaşan şubat ayında kardelen, nergis ve laleler açmaya başlayacak" dedi.

Perkovic'in botanik bahçesi, güzelliği ve doğallığıyla mahalleden geçen herkesin ilgisini çekerken, beton yapıların arasında olması görenleri daha da şaşırtıyor.

Haber Ara