Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Beştepe'ye çıkan CHP'li' iddiası: Kılıçdaroğlu 'doğrudur' dedi, Cumhurbaşkanlığı yalanladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Beştepe'ye giden CHP'li' iddiasına ilişkin, 'Şaşırmadım, iddia doğrudur' dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun iddiayı yalanladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-21 18:22:37

'Beştepe'ye çıkan CHP'li' iddiası: Kılıçdaroğlu 'doğrudur' dedi, Cumhurbaşkanlığı yalanladı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü Yazarı Rahmi Turan'ın gündeme getirdiği "Beştepe'ye çıkan CHP'li" iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

"ŞAŞIRMADIM, DOĞRUDUR"

FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında konuşan Kılıçdaroğlu, iddialar ailişkin şunları söyledi:

"Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur… CHP'yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var mantık var, başka işin mi gücün mü yok. Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit isimlerini devreye sokuyor."

FAHRETTİN ALTUN: İFTİRA ve YALAN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuya ilgili iddiaları yalanladı. Altun, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'CHP'li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği' iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür. Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Bunu da en iyi hakem olan milletimiz çok iyi bilmektedir. Terörle mücadelede böylesine kritik günler yaşanırken, diplomasi ve dış politikada elde edilen başarıların sürmesi için tüm dikkatimizi ülkemizin geleceği üzerinde toplamışken, kamuoyunu siyasi magazin haberleriyle meşgul etmenin, kendi siyasi ikbalini korumaya çalışan çevrelere fayda sağlamayacağını da belirtmek isteriz.

Söz konusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemeye çalışan kimi siyasetçilerin yaptıkları açıklamaları da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarlarını korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetinden vazgeçmelerini umuyoruz."

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da iddialarla ilgili şunları söyledi:

"Sabah genel başkanımız çıkıp bununla ilgili olarak, bu oyunu bozmak üzere bir konuşma yaptıktan sonra açıklamalar yapıldı. Öyle gözüküyor ki uzunca bir süre bu meseleyi gündemde tutmak isteyen oyun bozuldu. Bu oyun gündemden düşmüş oldu.

Bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez. Bizi dizayn etmeye çalışma cüretinde de kimse bulunmamalıdır. Bizi dizayn edecek, partimize talimat verecek tek güç milletimiz, kurultay delegemizdir."

BÜLENT TURAN: İDDİALAR MESNETSİZ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Turan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da AK Parti'nin de gündemi Türkiye'dir, millettir. Böyle mesnetsiz iddialara yalnızca acıyarak gülüyoruz"

"KILIÇDAROĞLU, CHP'DE KENDİNDEN BAŞKA KİMSEYE GÜVNNMİYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Devleti yönetmek, CHP'yi yönetmekten çok daha kolaydır." sözünün, CHP içinde yaşanan güç mücadelesinin bir anlamda itirafı olduğunu ifade eden Turan, "Kılıçdaroğlu'nun CHP'de kendinden başka kimseye güvenmediği kanaatindeyim. Bir genel başkana yakışan 'Böyle bir görüşme olmaz, tüm CHP'lilere kefilim.' demekti. Kılıçdaroğlu'nun, iktidar kavgasına Cumhurbaşkanımızı alet etme niyeti, düştüğü hazin tabloyu gösteriyor." şeklinde konuştu.

Operasyonla gelenlerin, operasyonla gönderilme korkusu taşıdığını belirten Bülent Turan, şunları kaydetti:

"CHP'yi HDP'leştiren Kılıçdaroğlu, genel başkanlığı kaybedeceğini düşünüyor olmalı ki kendince ön hazırlık yapıyor. Tüm muhtemel rakiplerine şimdiden, böyle bir iftirayla 'Koltuğum için yapamayacağım yok.' mesajını veriyor. Sayın Kılıçdaroğlu'na, koltuğunu muhafaza etmek adına böyle ucuz konulara tevessül etmek yerine, CHP'yi savunduğu değerlerle yeniden buluşturmaya gayret etmesini, PKK'lı teröristlerin silahlarını bagajlarında taşıyan bir partinin gölgesine teslim olmak yerine Atatürk'ün kurduğu partinin felsefesine dönmeyi tavsiye ediyoruz."

 

 

Haber Ara