Dolar

32,5911

Euro

34,7368

Altın

2.497,78

Bist

9.524,59

'Beştepe iddiası bir proje: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun söylemesi gerekenleri söyledi'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Bahçeli'nin 'Yaşananlar bana göre bir kumpastan ziyade bir projedir' sözlerine katıldığını belirterek Ekrem İmamoğlu'nun son açıklamalarını hatırlattı. Selvi, 'Tam da Kılıçdaroğlu’nun söylemesi gerekeni İmamoğlu söylemiş oldu' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-29 19:37:26

'Beştepe iddiası bir proje: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun söylemesi gerekenleri söyledi'

"Beştepe'ye çıkan CHP'li" iddiası ve bu kişinin Muharrem İnce olduğu iddiası Türkiye siyasetini karıştırdı. Cumhurbaşkanlığı iddiayı yalanlarken, Kılıçdaroğlu'nun "doğrudur" demesi sonrasında CHP'li İnce'nin işaret edildi. İnce, iddiaları yalanladı ve Genel Merkez'in kendisine kumpas kurduğunu söyledi. CHP'den İnce'ye "İktidara hizmet ediyor" eleştirileri gelmesinin ardından iddianın kaynağının kim olduğu uzun süre konuşuldu fakat bir sonuca varmadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye göreyse "yaşananlar bir kumpas değil, bir proje." Hatta "Kılıçdaroğlu'na bir alternatif oluşturma projesi." Bahçeli, 27 Kasım Çarşamba günü Türkgün gazetesine verdiği röportajda "Kılıçdaroğlu bir projeyle geldi, başka bir projeyle de gideceği gözüküyor" dedi.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Bahçeli'nin bu sözlerini hatırlatarak "Kılıçdaroğlu'yla ilgili değerlendirmesini de eksik buldum" dedi. İşte yazının ilgili bölümü:

ERDOĞAN, İNCE, KILIÇDAROĞLU

"Talat Atilla ve Rahmi Turan'ın fırça darbeleriyle oluşturulan resimde ne vardı? Külliye'de bir CHP'liyle görüşen, ona CHP genel başkanı olması gerektiğini söyleyen, bu uğurda önündeki engelleri kaldırmayı vaat eden bir Erdoğan vardı. CHP'ye genel başkan olmak için Külliye'den destek istediği iddia edilen CHP'li portresi olarak Muharrem İnce vardı. Bir de bu iddialarla ilgili olarak “Doğrudur” deyip kendisini skandalın merkezine oturtan Kılıçdaroğlu vardı. Haber yalan çıktı ama amaç farklıydı. Önce sahneye bu üç isim sürüldü: Erdoğan, İnce ve Kılıçdaroğlu. Onlar birtakım ayak oyunları, kumpas içinde olma ithamıyla karşı karşıya bırakıldı.

Mevcut siyasetçiler entrika ambalajlarının içinde sahneden çekildikten sonra bu kez, “Onlar kirli, bunlar temiz” dercesine Ali Babacan ve Ekrem İmamoğlu sahneye sürüldü.

"PROJE KILIÇDAROĞLUYLA SINIRLI DEĞİL"

"Bahçeli'nin değerlendirmesinde eksik bulduğum nokta, bu projeyi sadece Kılıçdaroğlu'yla sınırlı görmesi. Çünkü bu projenin hedefindekilerden birisi de Bahçeli... Birileri sahneden çekilirken, birileri sahneye sürülmek isteniyor."

"İMAMOĞLU, KILIÇDAROĞLU'NUN SÖYLEMESİ GEREKENLERİ SÖYLEDİ"

"Ali Babacan'ın ve Ekrem İmamoğlu'nun Habertürk'teki yayınlarını dikkatli bir şekilde izledim. Külliye'ye giden CHP'li haberinin partide ağır bir hasar meydana getirdiği bir süreçte Ekrem İmamoğlu yayına çıktı, “CHP'nin üyesi bile 50 kez düşünüp bir kez konuşacak. Türkiye meselesidir, milli meseledir. Bu ülkenin kurucu değerlerini savunuyorsak, ki öyleyiz, biz bu ülkeye hizmet etme prensibinden yola çıkarak partimizi sokakta tartıştırmayız” dedi. Tam da Kılıçdaroğlu'nun söylemesi gerekeni İmamoğlu söylemiş oldu. Sanıyorum program bu yönüyle hedefine ulaşmıştır."

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1304835_2

Haber Ara