Dolar

32,5300

Euro

34,8535

Altın

2.423,65

Bist

9.722,09

Best Dedicated

İnternet teknolojilerinin kullanılmasıyla bilgisayarlar hayatımızda önemli bir yer almaya başladı. Kişisel ya da kurumsal her tür gereksinim bu platformlardan yapılmakta. Bilgisayarlara ait araçlardan biri olan sunucuların ise işlevleri veri barındırabilme özellikleri.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-07 15:44:18

Best Dedicated

Sunucular paylaşımlı ya da paylaşımsız sunucular olarak iki grup altında değerlendirilebilir. Dedicated sunucular paylaşımsız sunucular kategorisinde ele alınacağından kullanıcıların şu soruyu sorması da oldukça normal olacaktır. Best Dedicated Nedir? Ne İşe Yarar?

Genel anlamda çoğu kişi web sitesini paylaşımlı sunucular üzerinden kullanmaktadır. Bazı durumlarda ise kullanıcılar paylaşımsız sunucuları tercih ederler. Bunda beliren çeşitli ihtiyaçlar etkili olmaktadır. En önemli sebep web sitesindeki yoğunluğun sitenin hızını kesmesidir. Sitede ziyaret gerçekleştiren kullanıcılar site hızı yavaş olduğunda, açılma problemi yaşandığında kolayca bu adresi terk ederler. Web sitesi sahibi ise bu durumdan zarar göreceğinden paylaşımlı sunucular yerine paylaşımsız sunuculara yönelecektir.

Paylaşımlı sunucular ortak olarak kullanıldıklarından web site trafiği yoğun olmasa da diğer sitelerin trafik yoğunluğundan olumsuz etkilenir.

Dedicated server fiziksel sunuculara verilen isimdir. Bu sunuculardaki kaynakları müşteriye odaklı olarak oluşturan firmalar kişisel ihtiyaçları dikkate alırlar. Dedicated serverlar bilgisayarlardan farklı olarak görev yaparlar. Bu sunucuların donanım özellikleri ve yazılım özellikleri açısından çeşitli üstünlükleri vardır.

Best dedicated serverlar açısından konuyu ele aldığımızda kaynakların paylaşımsız olarak kullanılması mümkündür. Best dedicated servera sahip olan kişi ya da bir kurum servera ait ram ya da işlemciye de erişim imkânı yakalar. Best dedicated servera ait tüm kaynaklar kullanıcının hizmetine geçer.

İnternet sitelerinde gezinti yapan kullanıcılar uzun süre sitenin açılmasını beklemek istemezler. Sitenin hızlı bir erişime imkân tanıması trafiğinin artışında ve tercih edilmesinde önemli bir özelliktir. Bir web sitesine bu özellikleri kazandıran en önemli unsurlardan biri de best dedicated serverlardır.

Dedicated Nedir?

Paylaşımsız sunuculardan söz etmek istediğimizde Dedicated Nedir? Sorusunu sorarız. Bir kişiye ya da firmaya özgü sunucular bu grupta yer alır. Bu sunucuların özellikleri tamamen özel amaçlara hizmet eder. Kişisel ya da kurumsal verileri barındıran sunuculardan söz etmek istediğimizde bahsettiğimiz sunucular bunlar olacaktır.

Web sitesi sahipleri gerek kurumsal amaçla gerekse kişisel olarak sitelerinin paylaşımlı sunucular üzerinde bulunmasını istemediğinde veya yüksek iş hacmine sahip olduklarında paylaşımsız sunucu kullanmak isteyebilirler. Bu durumda bir best dedicated arayışına gireceklerdir.

Best Dedicated kullananlar sitelerinde gözle görünür bir performans artışı sağlayabilecekleri gibi istedikleri gibi sunucularını kullanabilirler.

Best Dedicated Yararları Nelerdir?

l Sunuculara ait saklama alanlarının kişiselleştirilmesini sağlar

l Saklama ve barındırma alanları kişisel ya da kurumsal tercihlere göre şekilleneceğinden problem yaşama riski azaltılır

l Paylaşımsız sunucu olarak adlandırdığımız Best Dedicated saklama alanı kullanıcının kontrolünde olacağından düzenlemeleri istediği gibi yapabilir

l Paylaşımlı sunucularda yaşanan en büyük sorunlardan biri web sitelerindeki trafikten olumsuz etkilenmeleri ve hızlarında belli bir süre sonra düşüş yaşanmasıdır

l Paylaşımlı sunucular sebebiyle bazı durumlarda sitenin çalışma performansı düşerken bazen de kısa süreli aksamalara yol açabilmektedir. Bu durumda da paylaşımsız sunucuların tercih edilmesi kullanıcı yararına olacaktır.

l Best Dedicated veri güvenliği sağlama konusunda önemli roller üstlenir. Sunucunun şifreleri ve kullanıcı adı gibi bilgiler paylaşımsız sunucularda kişiye özeldir

l Web sitesinin geniş bir ziyaretçi ağı varsa Best Dedicated en iyi çözümdür.

Best Dedicated Türleri Nelerdir?

Temel Düzeyde Performansa Sahip Dedicated Sunucular

Bazı durumlarda web sitesi sahiplerinin site trafiği oldukça yoğun olur. Bu yoğunluğu paylaşımlı sunucular karşılayamaz hale geldiğinde sitenin performansında belirgin bir düşüş yaratır. Bu sunucuların sağladığı olanaklar paylaşımlı sunuculara göre biraz daha iyidir. Yarattıkları çözüm önerileri oldukça kapsamlıdır.

Yüksek Performanslı Dedicated Sunucular

Bazı firmaların sunucuları çok fazla veri içerir. Aynı zamanda bazı siteler çok fazla ziyaretçi trafiğine maruz kalır. Yoğun bir ziyaretçi trafiği ise sunucuda sorun yaşanmasına yol açar. Sitenin hızının yavaşlaması ya da bazı durumlarda kapanması web sitesini zor durumda bırakacağından yüksek performanslı bir dedicated sunucuya ihtiyaç duyulur. Bu sunucuların bant genişlikleri daha iyi bir performans yakalamaya olanak yaratır.

Bant Genişliğine Göre Dedicated Sunucular

Bant genişliğinin önemli olduğu durumlar video yayınlarının yapıldığı sitelerde daha da önemli hale gelecektir. Canlı yayınlar ve video yayınlarının kaliteli sunumu bant genişliğine bağlı olarak değişir. Bu sebeple bazı firmaların tercih ettiği sunucular bu tür sunuculardır.

Veri Tabanı Taramasında Kullanılan Dedicated Sunucular

Veri tabanı taramaları kapsamlı çalışmalardır. Bu çalışmaların sorunsuz gerçekleştirilmesi için yüksek performanslı paylaşımsız sunucular gerekir.

Uygulamalarda Kullanılan Dedicated Sunucular

Tüm ugulamalarda kullanılabilecek şekilde üretilen sunuculardır.

Dedicated Serverların Bazı Olumsuz Özellikleri Nelerdir?

l Sunucularda oluşacak sorun servislerin hepsini etkiler

l Bazı durumlarda kaynak arttırımında sorun yaşanabilir

Best dedicated server türleri belirlenirken kullanım amaçlarına göre birbirinden farklı olacaklardır. İnternet sitesinin kullanım amacının yanı sıra ziyaretçi trafiği gibi etmenler seçilecek best dedicated serverı belirler. Paylaşımlı sunucuların yetersiz kaldığı durumlarda en uygun çözüm bir best dedicated server olacaktır.

Web sitesine sahip olan kişisel kullanıcılar ya da firmalar Best Dedicated Nedir? Ne İşe Yarar? Sorusunun yanıtını merak edebilirler. Bu durumda öğrenmek isteyecekleri bilgileri en temel düzeyde bir araya getirmeye çalıştık. Kullanıcıların dedicated serverlar hakkında bilmek isteyecekleri bazı detayların yanı sıra avantajları ve dezavantajları da konularımızın arasında ele alınmıştır.

Haber Ara