Dolar

32,5941

Euro

34,8190

Altın

2.412,01

Bist

9.645,02

Beşir Derneği etki alanını genişletti

Genel Başkan Fatih Sarıyar: “ 2019 Ramazan ayında 48.060 kişiye fitre, 12.440 çocuğa bayramlık, 45.174 kişiye temel ihtiyaç malzemeleri, 185.097 kişiye Bir Kap Bir Kalp ve İftarlık projelerimiz ile iftarlık yardımı ulaştırarak Ramazan ayının rahmet ve bereketini yaymaya gayret ettik'

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-14 15:04:32

Beşir Derneği etki alanını genişletti

Uzun yıllardır ülkemiz başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerinde bulunan Beşir Derneği, Koronavirüs salgını nedeni ile yardıma en çok ihtiyaç duyulan zamanda ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ramazan yardımları ile binlerce kişiye gıda ve hijyen paketleri ulaştıran dernek, 2019 yıl sonu verilerini de paylaştı

Pandemi sürecini evde geçirdiğimiz bu günlerde Ramazan ayının gelmesi ülkemiz için büyük bir moral kaynağı oldu. Ramazan ayı ile beraber ülke olarak paylaşma duygularının öne çıktığı, yardımlaşma duygularının yükseldiği bir döneme girdik. Hicri takvimin 9. Ayı olan Ramazan bilhassa kardeşlik ve dayanışma duygularının açığa çıktığı kutlu bir zaman dilimidir.

Uzun yıllardır ülkemizde ve dünya üzerinde bulunan onlarca ülkede insani yardım faaliyetleri düzenleyerek göğsümüzü kabartan, Anadolu'daki yardımlaşma kültürünün günümüzdeki en mühim temsilcilerinden olan Beşir Derneği “Bu Ramazan Herkes Seni Bekliyor” sloganı ile insanları bağış yapmaya davet ediyor. Beşir Derneği yıl boyunca sürdürdüğü yardım çalışmalarını Ramazan ayında daha da artırarak nerde bir ihtiyaç sahibi varsa ona ulaşmaya gayret ediyor.

Dört bir yandan gönül alma prensibi


Koronavirüs pandemisi sebebi ile bağışçılarına Ramazan yardımlarını öne çekmeleri çağrısında bulunan dernek, yine bu minvalde Ramazan öncesinde dağıtımını tamamladığı kumanya ve hijyen paketleri ile ihtiyaç sahibi ailelerin Ramazan Ayına hazır bir şekilde girmelerini sağladı. Pandemi sürecinde yine Valilik bünyelerinde kurulan Vefa Sosyal Destek gruplarında da aktif görev alan Beşir Derneği ülkemizin dört bir yanında da gönüller fethetmeye devam ediyor.
Her sene düzenlediği “Bir Kap Bir Kalp” projesini Koronavirüs tedbirleri sebebiyle askıya alan dernek, bu Ramazan evlere tedbirler nedeniyle misafir alınamaması sonucu Ramazan ayının mahzun geçmesine sebep olmasın diye “Gönül İftarları” projesi ile dünyanın en büyük iftar sofrasını gönüllerde kurmaya devam ediyor. Bağışlarınız ile ihtiyaç sahiplerine iftarlık gıda malzemeleri dağıtan Dernek, Ramazan hoşgörüsünü toplumun tüm tabanına yaymaya çalışıyor. Sadaka, fitre, fidye ve zekat bağışları ile de bağışçılarından aldıkları emaneti ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Beşir Derneği, bayramlık giysi dağıtımları ile bayramı en çok yaşaması gereken çocukların yüzlerini güldürüyor.

Bu sene Koronavirüs pandemisi sebebiyle Ramazan ayı yardımlarının büyük çoğunluğunu Türkiye'de gerçekleştiren dernek, ülkemiz dışında da Somali, Sudan, Filistin, Suriye, Yemen, Arakan, Bangladeş gibi ülkelerde faaliyet gösteriyor. Sayılan ülkelerde fitre dağıtımından kumanya dağıtımına, su kuyusu çalışmalarından iftarlık dağıtımlarına varıncaya kadar pek çok insani yardım faaliyeti icra eden Beşir Derneği, yine başlattığı “En Güzel Hediye Mushaf-ı Şerif” projesi ile Kuran-ı Kerim'in nazil olmaya başladığı ay olan Ramazan ayında Somali'de bulunan onlarca medresede binlerce Mushaf dağıtımı gerçekleştirdi.
Derneğin yardım çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Genel Başkan Fatih Sarıyar; “ Beşir Derneği olarak 2019 Ramazan ayında 48.060 kişiye fitre, 12.440 çocuğa bayramlık, 45.174 kişiye temel ihtiyaç malzemeleri, 185.097 kişiye Bir Kap Bir Kalp ve İftarlık projelerimiz ile iftarlık yardımı ulaştırarak Ramazan ayının rahmet ve bereketini yaymaya gayret ettik. Bu sene de gerek ülkemizde gerekse de mazlum coğrafyalarda Allah(c.c.)'ın izni ile çalışmalarımızı artırarak, ülkemizin merhamet elini nerede bir ihtiyaç sahibi varsa oraya uzatmanın gayreti içerisinde olacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.iz. 

Haber Ara