Dolar

32,5911

Euro

34,7368

Altın

2.497,78

Bist

9.524,59

Beşir Atalay tek adayı açıkladı

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, yarın yapılacak kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tek aday olacağını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-11 15:43:13

Beşir Atalay tek adayı açıkladı

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, yarın yapılacak olan AK Parti Kongresi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun telefonla davet ettiği 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kongreye katılamayacağını duyurdu.

Beşir Atalay, AK Parti'nin yarın yapılacak kongresine birçok siyasi parti ile birçok STK temsilcisinin de davet edildiğini söyledi. HDP'nin davet edilip edilmediği sorusu da Atalay'ın açıklamasıyla netlik kazandı. Atalay, HDP'nin de kongreye davet edildiğini açıkladı.

Atalay'ın açıklamasından satırbaşları:

"6. KONGREMİZİ YAPACAĞIZ"

Biz kongremizi zamanında yapıyoruz. Bir erteleme yapmadık. Seçime doğru giderken bu süreç içinde yapacağız. 2001'den bu yana 5 kongre yaptık bu da 6. kongremiz olacak. Ülkemizin her tarafından gelecek partililerimizle burada buluşacağız.

"BÜYÜN TEDBİRLERİ ALDIK"

Bütün delegelerimiz burada olacak ve salonu buna uygun olarak dizayn ettik. Büyük kongremizin coşkuyla heyecanla geçmesi için bütün tedbirleri aldık. Hepimiz medya kısmı ile ilgili sorumluyuz. Medya mensuplarının rahatı için burada çalışacağız.

"YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ YAPILACAK"

Ülkemizin dört köşesinden 1071 otobüs kalkacak ve bunlar yarın burada olacak. Partimizin kuruluşundan bu yana bütün kadrolarımızın buluştuğu bir toplantı olacak. Salon dışında da 3 bin kişilik soğutmalı çadırlar hazırlandı. 40 bin kişi için yiyecek ve çay servisi de burada yapılacak.

"11 SİYASİ PARTİ VE 200'DEN FAZLA STK KATILACAK"

Kongremize davet edilen partiler; BBP, HDP, CHP, DP, DSP, Hür Dava Partisi, MHP, SP, Anavatan partisi, Çoğulcu Demokrat Parti gibi 11 partidir. Engelli katılımcılar için özel önlemler alındı. 50 ulusal, 20 uluslararası basın kuruluşu kongremizi izleyecek. Bütün delegelerimize tablet dağııtıyoruz. Sessiz Devrim kitabımızı yeniledik. 2002'nin başından 2014 sonuna kadar neler yaptık onu anlatıyoruz. Genel Başkanımız yarın burada seçimin startını verecek. Tüzük değişikliği de kongrenin gündeminde.

"TEK ADAY TEK LİSTE VAR"

Sayın Abdullah Gül Bey'e bizzat Başbakanımız telefonla davet etti ancak Gül katılım sağlayamayacak. Kongrede tek aday ve tek liste var. Tek adayımız Sayın Davutoğlu. Yarın kongrede sürprizler olacak, gerek slogan olarak gerek seçim müzikleri olarak.

"BAHÇELİ PROVOKATÖRLÜK YAPIYOR"

Son günlerde Sayın Devlet Bahçeli konuşmalarında benim ismimi zikrediyor, hedef gösteriyor. Bu tam anlamıyla provokasyondur. Sayın Bahçeli'nin yaptığı provokatörlüktür.

"YARIN SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK"

Müziklerimiz ve sloganlarımız olarak yarın sürprizlerimiz olacak.

"CUMHURBAŞKANI'NI BİLGİLENDİRİYORUZ"

Sayın Cumhurbaşkanımızı bilgilendiriyoruz. Kongrenin yanı sıra aday belirleme çalışmalarımız da sürüyor.

CİZRE'DEKİ OPERASYONLAR

Devlet çok kararlı. Bütün atılması gereken adımlar atılacak.

Haber Ara