Dolar

32,5877

Euro

34,8539

Altın

2.496,12

Bist

9.657,76

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş:

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 18:06:33

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş:
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, transferde bir ya da 2 stoper ile bir forvet oyuncusunu kadroya katmayı planladıklarını belirtirken, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin yaptığı transferler için "Rakiplerimizin güçlü olması bizim rekabet gücümüzü, çalışmamızı daha da artırabilir" dedi.

Güneş, siyah-beyazlı takımın Almanya'nın Harsewinkel kentindeki Marienfeld kasabasında yaptığı kampta basın toplantısı düzenledi.

Öncelikli olarak kampı değerlendiren tecrübeli teknik adam, ligde ve UEFA Avrupa Ligi'nde en iyisi olabilmek için çalışacaklarını belirterek, "Bu sene geçen yıldan daha iyi sonuçlar almak için çalışacağız. Fair-play duygusunu ön planda tutmak istiyoruz. Takımımızın gelişen, büyüyen tarafları çok fazla. Bunları değerlendirerek herkesin de keyif alacağı, gurur duyacağı bir takım ortaya çıkarmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın şampiyon bir takım olduğunu, hedeflerinin de şampiyonluk olacağını kaydeden Güneş, "Rakiplerimiz ile yarışacağız, ama asıl yarış kendimiz ile olacak. Kendimizi aşmak, mükemmele ulaşmak istiyoruz. İyi rakiplerle oynamak bizi geliştirir. Beşiktaş'ın her oyuncusu değerlidir. Görevim değerli oyuncularımla camianın beklentisine cevap vermek olacaktır. Futbol oynamayı arzulayan, yetenekli ve karakterli bir takımım var. Her maça kazanmak için çıkacağız ve hiçbir maçta pes etmeyi düşünmeyeceğiz" diye konuştu.

"Futbol basit bir oyundur. Zorlaştırmaya hiç gerek yok" diyen Güneş, transfer çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Kaleci konusunda eldekileri değerlendirmek istiyorum. Defansta iki oyuncumuz henüz bize katılmadı. Onları hiç görmedim. Ersan son anda geri döndü. Atınç, kulüp politikasını kendi açısından da değerlendirerek aramızdan ayrıldı. Bir tane stoper almak istediğimizi söyledim. Duruma göre bu sayının 2'ye çıkabileceğini belirttim. Bitmesi gereken transfer var, ama 10 gündür bir türlü olmuyor. 3 tane oyuncu ile son aşamadayız. İlk bitmesi gereken, hatta bu kampa katılmasını beklediğimiz stoper transferiydi, ama olmadı. İkinci stoper ise şartlara bağlı."

- İstediği forvetin özelliklerini açıkladı

Güneş, başarılı bir sezon geçiren Demba Ba'nın ayrılmasından dolayı forvete takviye yapmayı planladıklarını anlatarak, "İkinci yarıda katkısı olmasa bile, daha önce oynadığı döneme bakıldığında katkı yapan ve sevilen bir futbolcu olduğu için hiçbir oyuncunun, onun ismi altında ezilmesini istemiyoruz. Forvet alırken hata yapmak istemiyoruz. En iyisi olsun istiyoruz. Şu anda da görüşmeler var. Golcülüğü kadar top saklaması, orta sahayla bağlantısı, kafa hakimiyeti olan bir forvet istiyorum. Arjantin'de bu tip 2-3 tane oyuncu vardı. Bir tanesini kulübü zaten vermiyordu. Diğer marka isimler de var. Ayrıca başka mevkilere transfer yapabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Sakatlığı bulunan ve Almanya kampı kadrosuna dahil edilmeyen Veli Kavlak'ın sağlık durumunda henüz beklenen sonucun alınamadığını vurgulayan siyah-beyazlı teknik adam, transferden ziyade mümkün oldukça kadro içinden oyuncu çıkarmaya çalışacaklarını söyledi.

- "Arda'nın Barcelona'da oynayacağına 'kesin' diyor muydunuz?"

Beşiktaş'ın geride kalan sezon iyi maçlar çıkarttığını, ancak bunu süreklilik arz etmesi gerektiğini dile getiren Güneş, bundan önce çalıştırdığı takımlarda iyi performans gösteremeyen oyuncuları ön plana çıkarttığını, siyah-beyazlı takımdaki genç oyuncuları da bu isimlerin arasına katıp katamayacağının sorulması üzerine şu cevabı verdi:

"Ben bir görev adamıyım ve yapmam gerekeni yapıyorum. Önemli olan oyuncunun alması, yapmasıdır. Biz rehberiz. Çalıştığım dönem adına futbolcular, aç, karakterli ve yetenekli görünüyor. Başlangıç için olumlu. Bunun üstüne gelişirsek iyi olur. Takım olgusuna gideceğiz. Zihinsel, fiziksel ve mental olarak devamlılık gerekiyor. Olacağını düşünüyorum. Şampiyonluk önemlidir. Her takım ister. 18 takım da potansiyel şampiyon adayıdır, ama 5 takım daha avantajlıdır. Her oyuncumuz 'Türkiye'nin en iyisi benim' demek zorunda. Yoksa bu yarışa çıkmayalım, boşuna çalışmayalım. En iyisi olmaya çalışacaksın. Arda'nın Türkiye'den ayrılırken Barcelona'da oynayacağına 'kesin' diyor muydunuz? Olabiliyor. Olabiliyorsa, o işi yapmaya çalışacağız."

Güneş, yeni sezonda genel yapı itibarıyla hücum oynayacaklarını belirterek, "Beşiktaş isek buna zaten mecburuz. Hücum yaptığımız zaman belki savunmayı da önde yapacağız. Oradaki değişiklikler belki bize başta ters gelebilir. Oyuncularla sezon başında sıkıntılarımız, görüş farklılıklarımız olabilir" diye konuştu.

- "Yıldız, güneş gezegende bulunan şeyler"

Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin yaptığı transferlerin hatırlatılması ve "Yönetimin yıldız oyuncu kadroya katma konusunda sizden bir isteği oldu mu?" sorusuna, "Takımların ihtiyacı var ki, alıyorlar. Rakiplerimizin güçlü olması bizim rekabet gücümüzü, çalışmamızı daha da artırabilir. Çok fazla oyuncu alınması, onların takdiridir. İyi takımlar olsun, biz de daha iyi olalım. Yenelim onları, bizim hedefimiz budur. Onlar nasıl oyuncu alırsa alsın, 11 kişiyle oynayacağız. Onlar da biz de en iyi oyuncularımızla sahaya çıkacağız. Siz 'yıldız' diyorsunuz. Yıldız, güneş... Bunlar aslında gezegende bulunan şeyler. Her pahalı oyuncu, yıldız demek değildir" cevabını verdi.

Güneş, Beşiktaş'taki bazı futbolculara transfer tekliflerinin geldiğinin ve bu oyuncuların takımdan ayrılmasına sıcak bakıp bakmadığının sorulması üzerine ise, "Sosa, Gökhan, Tolgay gibi oyuncuların gitmesi gibi bir şey gündemimizde yok. Oyuncuların da böyle bir düşüncesi yok. Franco ve Milosevic'le ilgili duruma göre bakılıp karar verilebilir. Geçen sene oynamayan oyuncular bunlar. Bu sene de oynamama olasılığı varsa gidebilir. Bunu normal karşılıyorum. Demba Ba'nın durumu farklıydı. Kendi de gitmek istiyordu, mutsuzdu. Ersan da aynı duruma gelmişti, ancak şu anda bir sıkıntısı yok. Onu yeni transfer sayabilirsiniz, onu biz Çin'den aldık. Saçı başı da değişti, samuray gibi oldu" ifadelerini kullandı.

- "Quaresma gündemimizde hiç olmadı"

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ricardo Quaresma'nın siyah-beyazlı takıma dönebileceğine yönelik basında yer alan iddiaların sorulması üzerine Güneş, "Quaresma gündemimizde hiç olmadı. Bunlar gündem olduğu zaman konuşulacak şeyler. Şu anda böyle bir şey yok. Taraftara saygı duyuyorum, beklentileri olabilir. Bazen de eldekileri çok beklenti içine sokarız. Şu anda gündemimizde yok ve konuşmayı da doğru bulmuyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Yeni sezonda orta sahaya bağlı olarak çift forvete dönebileceklerini anlatan Güneş, "Oyuncuları gördükçe kararlar vereceğim. Bazı maçlarda arayışlarımız olabilir. 4-3-3'e dönebiliriz veya 4-1-4-1 oynayabiliriz. Hangi sistem olursa olsun, hiç sisteme takılmaya gerek yok. Her oyuncu hücum ve savunma yapacak. Biraz önce Gökhan Töre'ye de söyledim" şeklinde konuştu.

- Stat konusu

Şenol Güneş, Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı devam ettiği için yeni sezon öncesi siyah-beyazlı yönetimin Başakşehir Fatih Terim Stadı için görüşmelerde bulunduğunu açıklayarak, "Deplasmanda olma durumu vardı. Herhalde bununla ilgili bu hafta sonu kesin karar verilecek. 4 maçlık bir anlaşma söz konusu. Zaten çatıyı kaldırıyorlar. Çatının kalkması 1-1,5 ay daha sürer dediler. Ondan sonra çim ekimi de 70 gün. Ekim'in orta veya sonu diyorlar. Şu anda 4 maç görünüyor. En kötü ihtimalle 6 maç dediler" diye konuştu.

Haber Ara