Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Beşiktaş Belediyesi, Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi'ni kurdu

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat: - 'Afet, salgın, deprem ve halk sağlığını ilgilendiren hallerde çalışacak dijital altyapıya sahip bu merkezde, kriz iletişimi, uygulama ve kurumlar arası koordinasyonu tek elden yürüteceğiz. Tüm ilçemizin verisi buraya akacak, işlenecek, risk grupları ve alanları belirlenecek. Bu sayede çok daha etkin hareket edeceğiz'

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-28 15:35:44

Beşiktaş Belediyesi, Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi'ni kurdu
Beşiktaş Belediyesi, yeni tip koronavirüse karşı (Kovid-19) mücadalede Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi'ni hayata geçirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında okullarda ve tüm ilçede dezenfekte çalışmalarına başlayan, online sistemleri hizmete sunan ve bu kapsamda kriz merkezi oluşturan Beşiktaş Belediyesi'nin Kovid-19'a karşı mücadelesi devam ediyor.

Beşiktaş Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında "Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi"ni hizmete açtı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, belediye olarak ocak ayının sonunda, okullarda dezenfektan çalışmalarına başladıklarını ve kriz merkezi kurduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Online hizmetlerimizi geliştirdik. Gündemde bile değilken, ileri yaştaki komşularımız için hijyen setlerimizi hazırladık. Şimdi yeni bir aşamadayız. Salgın tehdidine karşı sürdürdüğümüz mücadeleyi, Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezi üzerinden ilerleteceğiz. Afet, salgın, deprem ve halk sağlığını ilgilendiren hallerde çalışacak dijital altyapıya sahip bu merkezde, kriz iletişimi, uygulama ve kurumlar arası koordinasyonu tek elden yürüteceğiz. Tüm ilçemizin verisi buraya akacak, işlenecek, risk grupları ve alanları belirlenecek. Bu sayede çok daha etkin hareket edeceğiz. Ben de tüm birimlerimizin koordinasyonunu gece gündüz bu merkez üzerinden sürdüreceğim."

Haber Ara