Dolar

32,5999

Euro

34,7368

Altın

2.498,21

Bist

9.524,59

Berlin Uluslararası Edebiyat Festivali’nde gündem Türkiye

Almanya’nın başkenti Berlin’de başlayacak olan 17'nci Berlin Uluslararası Edebiyat Festivali edebi içeriğinden ziyade siyasi gündemiyle dikkat çekti. Festivalin Türkiye ile alakalı oturumunun tartışma konusu ‘demokrasi’…

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-06 16:38:42

Berlin Uluslararası Edebiyat Festivali’nde gündem Türkiye

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Bu akşam Almanya'nın başkenti Berlin'de başlayacak olan 17'nci Berlin Uluslararası Edebiyat Festivali edebi içeriğinden ziyade siyasi gündemiyle dikkat çekti. Berlin Uluslararası Edebiyat Festivali, siyasi ilişkilerde bir süredir gerginlik yaşayan Almanya ve Türkiye arasındaki krizi artıracağa benziyor. Festivale, Türkiye'yi temsilen Elif Şafak'ın yanı sıra siyasi oalylarla gündeme gelen çok sayıda isim katılacak.

EDEBİYAT FESTİVALİNDE KONU MİT TIRLARI

Festival programında yer verilen "Uluslararası Demokrasi ve Özgürlük Kongresi" kapsamında gerçekleştirilecek "Odak Türkiye" adlı oturumda Türkiye'deki siyasi gelişmeler ve demokrasi tartışılacak. Oturuma Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Hayko Bağdat ile Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Edhem Eldem de katılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu'da 2015-16 yıllarında gerçekleştirdiği operasyonların “Türkiye: Yıkımın Dili" başlıklı oturumda tartışılacağı toplantıda festivale Can Dündar da katılacak. MİT TIR'ları davası nedeniyle tutuklanarak, yaklaşık 3 ay cezaevinde kalan Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Müdürü Can Dündar ise hapishanede yazdığı "Tutuklandık" adlı kitabından parçalar okuyacak.

DENİZ YÜCEL'DEN METİNLER OKUNACAK

Yazar Aslı Erdoğan ve Türkiye'de Alman Ajanı olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Deniz Yücel'in metinleri Berlin Festival İdaresi (Berliner Festspiele) Binası'ndaki enstalasyonun bir parçasını oluşturacak.

Festival 16 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Haber Ara