Dolar

32,5100

Euro

34,8023

Altın

2.428,40

Bist

9.696,26

Berlin hükümetine 'Erdoğan Almanya'da miting yapmasın' çağrısı

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da referandum mitingi yapmasına izin verilmemesi çağrısında bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-20 18:08:57

Berlin hükümetine 'Erdoğan Almanya'da miting yapmasın' çağrısı

DW Türkçe'nin haberine göre Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün Almanya'ya giderek Oberhausen'de miting yapmasına tepki gösteren Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Entegrasyon Bakanı Rainer Schmeltzer, Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Yıldırım gibi eyalette miting yapması durumunda Eyalet Hükümeti'nin bunu yasaklaması gerektiğini söyledi.

Hukuksal olarak elimiz kolumuz bağlı. Bu nedenle öncelikle Federal Hükümet'in devreye girmesi gerekiyor” diyen Schmeltzer, cumartesi günü Binali Yıldırım'ın katıldığı gösterinin eyalet hükümetinde “karın ağrısı” yarattığını da sözlerine ekledi.

Yıldırım, Münih'te gazetecilere, Erdoğan'ın da Almanya'ya gelip vatandaşlarla toplantı yapacağını söylemiş ancak hangi kente geleceği konusunda bir bilgi vermemişti.

SOL PARTİ DE TEPKİLİ

Öte yandan, Yıldırım'ın düzenlediği mitinge yönelik Alman siyasilerden gelen tepkiler devam ediyor. Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanı Sahra Wagenknecht, Oberhausen'da miting düzenlemesine izin verilmesini sert sözlerle eleştirdi.

Die Welt gazetesine demeç veren Wagenknecht, "Merkel bunu engelleyebilirdi ve engellemeliydi de” dedi. Mitingin, Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a boyun eğdiği jestlerin bir devamı olduğunu belirten Wagenknecht, Almanya'nın bunun yerine Türkiye'de tutuklanan muhalifler, gazeteciler ve Die Welt gazetesinin gözaltına alınan muhabiri Deniz Yücel'in serbest kalması için çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

YEŞİLLER: ALMANYA'DA ERDOĞAN'IN PARALEL TOPLUM KURMASINA İZİN VEREMEYİZ

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de Saarbrücker Zeitung'a yaptığı açıklamada Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hristiyan Birlik Partilerine (CDU/CSU) kendi içlerindeki Erdoğan taraftarlarına karşı önlem alması çağrısında bulundu.

Haber Ara