Dolar

32,5264

Euro

34,7533

Altın

2.492,80

Bist

9.524,59

Berlin’de FETÖ’yü anlattılar

TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, Berlin’de Başbakan Merkel’in Dış Güvenlik Politikaları Danışmanı Heusgen ve Almanya Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu ile buluştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 10:41:38

Berlin’de FETÖ’yü anlattılar

TBMM Dışişleri Komisyonu ve Heusgen'in görüşmesinde, ikili bölgesel konular, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'deki durum ve Güneydoğu'daki gelişmeler ele alındı. Taraflar, müttefik olan Türkiye ve Almanya arasındaki yakın ortaklığın önemine vurgu yaptılar.

TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, Berlin'deki temasları çerçevesinde Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu üyeleriyle de görüştü. Görüşmelerin ana konusunu FETÖ Terör Örgütü ve 15 Temmuz tarihli darbe girişimi oluşturdu. Cemalettin Kani Torun, Haydar Ali Yıldız, Oğuz Kaan Salıcı ve Mehmet Günal'dan oluşan TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti ile görüşmelere Alman mevkidaşları Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, üyeler Marilusie Beck, Nils Annen ve Sevim Dağdelen katıldı.

MUTABAKATA VARDILAR

TBMM Heyeti üyeleri, Berlin ziyaretleri çerçevesinde amaçlarının Türkiye'de olanları Alman meslektaşlarına birinci elden anlatmak ve Alman medyasında Türkiye aleyhine çıkan olumsuz haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamak olduğu bilgisini verdiler. Görüşmelerde ayrıca Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler ele alındı. Önümüzdeki dönemde Alman Dış İlişkiler Komisyonu üyelerinin de Türkiye'ye gelmeleri konusunda mutabakata varıldı.

Berlin temasları çerçevesinde Alman sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri ile de bir araya gelecek olan TBMM milletvekilleri, perşembe günü Berlin Büyükelçiliği'nde Türk basın mensuplarının katılacağı basın toplantısında, Berlin temasları hakkında genel değerlendirmede bulunacak.

Haber Ara