Dolar

32,4910

Euro

34,7468

Altın

2.419,48

Bist

9.685,79

Bergama'da neler yapmalısınız?

Kozak yaylası ile doğayı, Pergamon ile tarihi buluşturan kent mistik yapısıyla dikkati çekiyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-20 13:41:53

Bergama'da neler yapmalısınız?

İzmir'e bağlı Bergama doğa ve tarihi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı...

Gittiğinizde , yolunuz düştüğünde görmeniz gereken yerler ise şunlar:

Pergamon Antik Kenti
Oldukça geniş ve yüksek bir alan üzerine kurulan Pergamon Antik Kenti içerisinde Anadolu'nun en dik amfi tiyatrosu yer alıyor. Antik kentte, 10 bin kişilik tiyatronun yanı sıra Dionysos Tapınağı, Athena Tapınağı gibi pek çok önemli yapı da bulunuyor.

 Kozak Yaylası
Balıkesir ve İzmir arasında kalan harika bir doğal güzellik olan Kozak Yaylası, çevresinde bulunan yürüyüş, kamp ve piknik alanları ile doğaseverler için oldukça cazip bir bölge. Etrafı saran devasa çam ağaçları ise yaylaya büyüleyici bir atmosfer katıyor.

Kızıl Avlu (Sarepeion Tapınağı)

Milattan Sonra 2. yüzyılda inşa edildiği düşünülen Kızıl Avlu (Sarepeion Tapınağı), yapımında kullanılan tuğlalar nedeni ile bu isimle anılıyor. Geniş avlusu ile dikkat çeken tapınak, mimarisiyle Anadolu'nun en önemli ve etkileyici dini yapılarından.

Bergama Müzesi

1936 yılında müze olarak hizmete giren Bergama Müzesi, ilk kurulduğu yıllarda ise bir depo müze olarak kullanılıyormuş. Günümüzde ilçe ve çevresinden çıkarılan antik eserlerin sergilendiği müze, orijinali Berlin'deki Bergama Müzesi'nde sergilenen Zeus Sunağı'nın bir maketine de ev sahipliği yapıyor.

Haber Ara