Dolar

32,5727

Euro

34,8610

Altın

2.432,67

Bist

9.715,60

Berat Albayrak yeni kabinede bakan olacak mı? Tansu Çiller Dışişleri Bakanı mı olacak?

Berat Albayrak yeni kabinede bakan olacak mı? Uzun süredir kulislerinde kabine değişikliğinin olacağı konuşuluyordu. AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal kabine değişikliği iddiaları üzerine 'Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir' demişti. Peki yeni kabinede kimler olacak? Kulislerde Berat Albayrak ve Tansu Çiller iddiaları da gündeme geldi. MAK Araştırma'nın sahibi ünlü anketçi Mehmet Ali Kulat'tan 'Tansu Çiller Dışişleri Bakanı olacak' iddiasında bulundu. Peki Tansu Çiller Dışişleri Bakanı mı olacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-25 13:34:02

Berat Albayrak yeni kabinede bakan olacak mı? Tansu Çiller Dışişleri Bakanı mı olacak?

Berat Albayrak yeni kabinede bakan olacak mı? Uzun süredir kulislerinde kabine değişikliğinin olacağı konuşuluyordu. AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal kabine değişikliği iddiaları üzerine "Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir" demişti. Peki yeni kabinede kimler olacak? Kulislerde Berat Albayrak ve Tansu Çiller iddiaları da gündeme geldi. MAK Araştırma'nın sahibi ünlü anketçi Mehmet Ali Kulat'tan "Tansu Çiller Dışişleri Bakanı olacak" iddiasında bulundu. Peki Tansu Çiller Dışişleri Bakanı mı olacak?

Berat Albayrak yeni kabinede bakan olacak mı? 

Ankara kulisleri kabine değişikliğine odaklanmış durumda. İddiaların ardı arkası kesilmiyor. Son gelen iddialar Berat Albayrak'ın yeni bir bakanlık ile kabineye döneceği ve Tansu Çiller'in Dışişleri Bakanı olacağı yönünde.  Albayrak'ın yeniden Enerji Bakanı olabileceği iddiaları kulislerde en çok rağbet gören iddia oldu. Berat Albayrak'ın yeniden kabineye girip girmediğini kabine açıklanınca göreceğiz. Ancak şunu belirtmekta fayda var bunlar sadece bir iddia. Kabine değişikliği henüz belli olmadı. Kabine değişikliği açıklanır açıklanmaz detayları ekleyeceğiz.

Tansu Çiller Dışişleri Bakanı mı oluyor?

MAK Araştırma'nın sahibi ünlü anketçi Mehmet Ali Kulat Tansu Çiller'le ilgili flaş bir iddiada bulundu. Kulat kabine değişikliğinde Tansu Çiller'e önemli bir görev verileceğini iddia etti. KRT Tv canlı yayınında konuşan Kulat, "İlk kez söylüyorum. Kesin niteliğinde verilmiş bir bilgi değil ama eski bir başbakanın önümüzdeki günlerde dışişleri bakanı olması gibi bir ihtimal var. İsim de söyleyeyim; Tansu Çiller bu görev için konuşuluyor. Amerikalılarla geçmişte olan diyaloğundan dolayı böyle bir konu gündemde şu anda" iddiasında bulundu. Kabinede yapılacak değişikliklerin yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. 

Hangi bakanlıklarda değişim bekleniyor

Konuşulana göre 6 veya 7 bakanlıkta bir değişim bekleniyor. Daha önce de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sırasında birleştirilen bakanlıklar vardı. Turizm Kültür, Çevre Şehircilik, Aile Çalışma gibi... Bunlar da zamanla ayrılabilir. "İş yükü çok fazla oluyor" gibi bir takım çekinceler gelmişti gündeme. Herkesin gözü kulağı Resmi gazetede ve Beştepe'den yapılacak açıklamada...

Mahir Ünal'dan kabine değişikliği açıklaması

Ünal kabine değişikliği iddialarına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz."

Kandemir: Cumhurbaşkanımız hazırlıklarını tamamladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi'ne ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız liste ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. İnşallah yarın (bugün) milletimizin önüne çok güçlü bir kadro ile çıkacağız." dedi.

MEVCUT CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY

Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM

Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. KASAPOĞLU

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi ELVAN

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY

Millî Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK

Millî Savunma Bakanı Hulusi AKAR

Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ

Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU

 

Haber Ara