Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

Berat Albayrak umutlandırdı! Vergide indirim yapılması bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın vergi indirimlerinin devam edeceği sinyalini vermesi dikkatleri konut ile otomotiv sektörlerine çevirdi. Bu sektörlerin temsilcileri, hükümetin yeni KDV ve ÖTV müjdeleri vermesi halinde ürün fiyatlarının geriye geleceğini; satışlarının ise artacağını ifade ediyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-22 15:57:05

Berat Albayrak umutlandırdı! Vergide indirim yapılması bekleniyor

Hükümetin mobilya, yumurta ve su ürünlerinde Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarını aşağı çekmesi ekonominin lokomotifi olan sektörleri de umutlandırdı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın “Vergi indirimlerinde ekonomiye toplam katkı temelinde sektörleri değerlendiriyoruz. Başka sektörlerde de indirim olabilir” açıklamasını olumlu karşılayan konut ile otomotiv firmalarının yetkililerinden “İç talebi artıracak, hem üreticiyi hem perakendeciyi hem de tüketiciyi mutlu edecek bir adım daha atılmalı” çağrısı geldi.

Ülkemiz güçlenir

Aynı yetkililer, ekonomi yönetiminin yeni bir KDV jesti yapmasıyla ürün fiyatlarının dengeleneceğini; satışlarının da artacağını dile getirerek, “Böyle bir uygulamaya gidilmesi şirketlerimizi ve ülkemizi kuvvetlendirecektir” görüşünü paylaştı.

İnce ayar çağrısı

2019'da da 479 bin 60 adet satış yapan ve 2020'ye moralli giren otomotiv sektörü, geçen seneki gibi ticari taşıtlarda KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesini, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranında da ince ayar yapılmasını talep ediyor. Sektör oyuncuları, böyle bir kararın güçlenmelerine; kârlarına kâr katmalarına imkân tanıyacağını belirtti.

Tapu harcı da düşürülmeli

Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul üreticileri ile satıcıları ise KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e; tapu harçlarının yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürülmesini istiyor. Söz konusu üreticiler ile satıcılar, “Vergiye yönelik bir müjde 2020'nin bizim için verimli ve iyi geçmesi demek” ifadesini kullandı.

Çalışmalar sürüyor

Öbür taraftan beyaz eşyada ÖTV'nin tekrar sıfırlanması; ayakkabı, çanta, bavul ve giyim ürünlerinde KDV oranının yüzde 8 yerine yüzde 1 olarak uygulanması için canhıraş bir çalışma yürütülüyor.

Yatırımcılar akın edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın Türkiye'nin yabancı yatırımcıları cezbedeceğini söylemesi kamuoyunda olumlu yankı uyandırdı. Ülkemizin dünyaca ünlü firmaların ve fonların radarında olduğunu aktaran ekonomistler, şunları kaydetti:

İktidar tarafından hayata geçirilen reform paketleri meyvelerini verecek gibi görünüyor. Bu paketlere yenilerinin eklenmesi, yatırım ortamının iyileşmesiyle de dev gruplar ile markalar Anadolu'ya akın edecektir. Ekonomimizin dayanıklılığı, üretimimizin ve ihracatımızın gücü ortada. Bu fotoğrafı gören ve Türkiye'ye gelmeye aday olan çok şirket var.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara