Dolar

32,6012

Euro

34,7840

Altın

2.410,09

Bist

9.645,02

Berat Albayrak: Türk varlıklarına güvenenler ciddi kazanç sağladı

Davos Zirvesi’nde liderlerle ve iş dünyasının temsilcileriyle yemekte bir araya geldiklerini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisine ilişkin mesajlar verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 21:19:40

Berat Albayrak: Türk varlıklarına güvenenler ciddi kazanç sağladı

50. kez düzenlenen Davos Zirvesi'ndeki temaslarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Türk varlıklarına güvenenlerin ciddi anlamda kazandığı bir süreç. 2020 yılı daha sakin geçen bir yıl olacak; küresel büyüme tahminleri üzerinde beklentilerin daha olumlu olduğu bir yıl” dedi.

Dünyanın dört bir yanından liderlerle, ülke temsilcilerinin bir araya geldiği Davos'ta ülkemizi temsil eden bakanlarımızdan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, zirveye katılan liderler, iş dünyasının temsilcileriyle yemekte bir araya geldiklerini ifade ederek şu mesajları verdi:

Bu yıl 50'nci yıl olması nedeniyle önemli bir yıl. 50'nci yüzyılın artık ekonomik ve finansal okumaları bu yüzyılda biraz değişti. Dünya ciddi bir yeni arayış içerisinde… Biz Türkiye'nin gündemi açısından önemli görüşmeler yürütüyoruz. Amerika - Çin mutabakatı; faz 1 ve 2-3'ün konuşulduğu, ABD seçim sonuçlarını çok yakından takip ediyoruz. Küresel ekonomiyi çok etkileyecek bu süreç. Geçen yıla göre Türkiye gayet olumlu ve pozitif. Türkiye'nin 1,5 yıllık süreçte yaşadığı istikrarsız iklim, farklı farklı ataklar, kur saldırıları üzerinde Türkiye'nin önünde çok olumlu bir süreç var.

“Dikkatlerinden kaçmıyor”

Yatırımcıların, Türkiye'yi yakından takip ettiklerini ifade eden Bakan Albayrak, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Türkiye özellikle ağustostan bugüne kadar rakip benchmark araçlarının hepsinden açık ara çok daha getiri anlamında öne çıktığı bir yılı geçirdik. Türk varlıklarına güvenenlerin ciddi anlamda kazandığı bir süreç. Tabii yabancı yatırımcıların dikkatinden kesinlikle kaçmıyor.

2020 yılı daha sakin geçen bir yıl olacak; küresel büyüme tahminleri üzerinde beklentilerin daha olumlu olduğu bir yıl. Bu olumlu bir gelişme. Tabii ki küresel istikrardan yana olduk. Bu yıl ki Davos'un ana gündemi büyüme, çevreden sonra. Ertelenen yatırımların hayata geçtiği bir yıl olacak. 2020 yılının direkt yatırımlar açısından önemli bir yıl olacağını görüyoruz.

Haber Ara