Dolar

32,3276

Euro

35,0275

Altın

2.284,06

Bist

8.970,01

'Benim Gözümden Dünyayı Görmeye Var mısın?'

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, görme engelli bireylerin günlük hayatta yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla 'Benim Gözümden Dünyayı Görmeye Var mısın?' adlı sosyal projeyi hayata geçirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-30 11:28:50

'Benim Gözümden Dünyayı Görmeye Var mısın?'
Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, görme engelli bireylerin günlük hayatta yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla "Benim Gözümden Dünyayı Görmeye Var mısın?" adlı sosyal projeyi hayata geçirdi.

Danışmanlığını Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayla Taşkıran'ın, koordinatörlüğünü Fakülte öğrencisi Oğuzhan Kacır'ın yaptığı projede; Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Enes Yılmaz, Onur Yaldırak, Veysel Yıldırım, Emre Mayil ve S. Burhan Gökmen görev aldı. Yine Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Fatma Kılıç ve Murat Yıldırım da gönüllü katılımcı olarak projeye destek verdi.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte; görme engelli bireylerin günlük yaşamda fizyolojik ve psikolojik olarak maruz kaldıkları zorlukların, sağlıklı bireyler tarafından görülmesi amaçlandı. Proje çerçevesinde gözlerini kapatan öğrenciler, sportif egzersizler yaparak engellilerin yaşadığı zorlukları anlama noktasındaki deneyimleri paylaştılar.

"Benim Gözümden Dünyayı Görmeye Var mısın?" adlı proje ile görme engelli bireylerin yaşadığı sorunlara karşı farkındalık oluşturarak, Düzce Üniversitesi bünyesinde ve toplumdaki engelliler için daha duyarlı ve yardımsever olmanın önemi vurgulandı.

Projeyle ilgili görüşlerini dile getiren Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri, etkinliğin engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıları anlama ve onların yaşam becerilerine saygı duyma açısından çok önemli olduğunu ifade ettiler. Öğrenciler engelli bireylere karşı toplumsal bilinç oluşturmasını takdirle karşıladıklarını söyleyen öğretim üyeleri, bu anlamlı empati çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Haber Ara