Dolar

32,4808

Euro

34,9341

Altın

2.434,45

Bist

9.716,77

'Beni de helikopterle almaya geldiler'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimiyle ilgili önemli bir ayrıntıyı paylaştı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-20 04:36:45

'Beni de helikopterle almaya geldiler'

Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümete yönelik, gerçekleştirilen ve halkın karşı koymasıyla başarasızlıkla sonuçlanan darbe girişimiyle ilgili Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli o gece yaşadıklarını anlattı. Canikli, "Toplantıdan yeni geldim, saat 22.15'te. Haber aldık, sonra beni almaya geldiler. Önce tankla, vatandaş önünü kesti, gelemedi" dedi.

 Hürriyet'te yer alan habere göre, Başbakan Yardımcısı Canikli, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını, "Beni almaya geldiler. Helikopterle 9 maskeli, elleri silahlı. Polisler ateş etti, vatandaşı da görünce kaçtılar" sözleriyle anlattı. Canikli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı unsurlara ilişkin ise "Sıkıyönetim değil, öyle İstiklal Mahkemesi falan da değil" dedi.
Darbe girişimi sırasında yaralananları ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bu girişimde bulunanlara karşı en ağır cezanın verileceğini belirterek, "Yarından itibaren kararlar açıklanacak. Millete ihanet edeceksiniz, düşmandan koruması için milletin verdiği silahı millete doğrultun, böyle bir şey yok. Devlet olarak inşallah bütün kararlar alınacak" ifadelerini kullandı.

Canikli, darbe girişiminin gerçekleştiği gece İstanbul'da bulunduğunu belirterek, yaşadıklarını şöyle aktardı: 

"Toplantıdan yeni geldim, saat 22.15'te. Haber aldık, sonra beni almaya geldiler. Önce tankla, vatandaş önünü kesti, gelemedi. Sonra helikopterle, İKEA var kaldığımız yerin karşısında oraya indiler 9 maskeli, ellerinde silahlı. Daha önce evden ayrılmıştım eşimle. Bütün site dışarı çıkmış, polisler de gelmişti. Polisler ateş etti, vatandaşı da görünce kaçıp helikopterle geriye gittiler. Sitenin girişinde vatandaş izin vermedi."

ERDOĞAN'IN AÇIKLAYACAĞI UNSURLAR

Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı unsurlara ilişkin de şunları söyledi: "Sıkıyönetim değil, öyle İstiklal Mahkemesi falan da değil. Bu istikrarsızlık kaynağını besleyen yapının daha etkili bir şekilde temizlenmesini sağlayacak, tamamen anayasal, yasal yetkilerin kullanılacağı bir durum ortaya çıkacak. Yarın Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı, yasal sistemimizin imkan sağladığı bir durum olacak. İstikrarsızlık kaynağının tamamen defedilmesi, gelecekte de tekrar ortaya çıkmasını engelleyecek tedbirlerin alınmasını kolaylaştıracak adım olacağı için tam tersine piyasalarda kesinlikle olumlu bir etkisi olacaktır."

Haber Ara