Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Belirsizlik bir an önce giderilmeli'

'Belirsizlik bir an önce giderilmeli'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 17:21:19

'Belirsizlik bir an önce giderilmeli'
İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) İbrahim Çağlar, yeni hükümetin kurulması sürecine ilişkin, "İster erken seçim, ister koalisyon belirsizlik bir an önce giderilmeli" dedi.

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni hükümeti kurma konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bugün yapması beklenen görevlendirmeyle ilgili görüşlerini paylaştı.

İş dünyası olarak her daim umutlu olduklarını aktaran Çağlar, "Biz her daim üretmenin peşindeyiz. Yatırımdan, fedakarlıktan asla kaçmadık. Hükümetlerin kurulup, yönetilemediği gün de kaçmadık, yüzde 70 enflasyonla boğuşurken de kaçmadık, küresel kriz dünyayı kasıp kavururken de kaçmadık. Çok şükür, bugün dimdik ayaktayız" ifadelerini kullandı.

Çağlar, iş dünyası adına siyasilere ister erken seçim yoluyla, ister koalisyon yoluyla olsun, belirsizliğin bir an önce giderilmesi çağrısında bulundu.

Ticaretin netlik ve öngörü istediğini dile getiren Çağlar, "Siyasilerimiz de bizim kadar bu işin bilincine varsın. Gereken duyarlılığı göstersin. Herkesi görev başına davet ediyoruz ama görevden kaçmak da sizin tercihiniz. O zaman biz de gereğini yaparız" değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara