Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Belediye personeline uygulamalı 'iş güvenliği' eğitimi

Belediye personeline uygulamalı 'iş güvenliği' eğitimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 15:19:04

Belediye personeline uygulamalı 'iş güvenliği' eğitimi
Bağcılar Belediyesi, 552 personeline "İş Sağlığı ve İş Güvenliği" ile ilgili yangın, tahliye, kurtarma, acil durum ve afetlerde yapılması gerekenler konusunda uygulamalı eğitim semineri verdi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediye personeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 6331 sayılı "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" uyarınca sağlık kontrolünden geçirildi. Yine bu kapsamda düzenlenen ve iki gün süren eğitim semineriyle de personele çalışma mevzuatıyla ilgili uygulamalı ve detaylı bilgi verildi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda 552 personele gruplar halinde ikişer gün uygulamalı seminer verildi. 16 saat süren seminerde "İş Sağlığı ve İş Güvenliği" anlatıldı.

Seminerde katılımcılar, meslek hastalıklarından korunma, çalışma mevzuatı, çalışanların hak ve sorumlulukları, iş kazası, iş kazasından doğan hukuki sonuçlar, iş yeri temizliği ve düzeni, elle tutma işlerinde iş sağlığı ve güvenliği, yangın, tahliye, kurtarma gibi konularda bilgilendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediye olarak 388'i memur, 38'i sözleşmeli ve 96'sı da işçi olmak üzere 522 kişilik bir ekiple hizmet verdiklerini belirtti.

Her zaman insan sağlığı ve iş güvenliğine önem verdiklerini, "İş Sağlığı ve İş Güvenliği" seminerlerini her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiklerini aktaran Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Mesai arkadaşlarımızın daha verimli hizmet sunabilmesi için onların sağlığına ve güvenliğine önem veriyoruz. Bu yüzden her türlü tedbiri alıyoruz. Hepimiz, daha yaşanabilir ve daha huzurlu bir Bağcılar için çalışıyoruz. Bizim için halkımızın memnuniyeti gibi çalışanlarımızın mutluluğu da önemli."

Haber Ara