Dolar

32,5012

Euro

34,5677

Altın

2.488,31

Bist

9.548,09

Belediye Konservatuvarı kayıt başvuruları başladı

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı için kayıt kabul etmeye başladı. 14 Ağustos Cuma günü başlayan kayıtlar, 3 Eylül Perşembe gününe kadar çevrimiçi olarak yapılabilecek. Konservatuvar, iki aşamalı sınavla öğrenci alacak.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-14 10:04:59

Belediye Konservatuvarı kayıt başvuruları başladı
Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı için kayıt kabul etmeye başladı. 14 Ağustos Cuma günü başlayan kayıtlar, 3 Eylül Perşembe gününe kadar çevrimiçi olarak yapılabilecek. Konservatuvar, iki aşamalı sınavla öğrenci alacak.

Süleymanpaşa Belediyesi, sanata ilgisi ve yeteneği olan herkesin kaliteli eğitim alabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yüzlerce sanatçı adayı yetiştiren ve akademik düzeyde müzik ve dans eğitimi veren bir kurum olarak dikkat çeken Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı öğrenci alımı için kayıt kabulüne başladı.

Başvurular internet üzerinden yapılacak

İki aşamalı sınavla öğrenci kabul edecek olan Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarına, çevrimiçi olarak Süleymanpaşa Belediyesi resmi internet sitesi www.suleymanpasa.bel.tr adresinden kayıt yaptırılabilecek. 14 Ağustos Cuma günü başlayan kayıtlar, 3 Eylül Perşembe günü mesai saati sonuna kadar devam edecek.

Başvuru ve kayıtlarla ilgili Süleymanpaşa Belediyesi resmi internet sitesinden, 0 282 259 59 59 numaralı Süleymanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezinden ve 100. Yıl Ahmet Aygün Gençlik Merkezi'nde bulunan Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Öğrenci İşleri biriminden bilgi alınabilecek.

İki aşamalı sınavla öğrenci alınacak

Kayıtların sona ermesinin ardından, 5-6 Eylül 2020 tarihlerinde eleme sınavı yapılacak ve bu sınavı geçen adaylar için 12-13 Eylül 2020 tarihlerinde kesin kabul sınavları gerçekleştirilecek. Her iki sınavı da başarıyla geçen öğrenci adayları, 14-18 Eylül tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptırabilecekler. Eğitim-öğretim ise 19 Eylül'de başlayacak.

4 bölümde 12 programa öğrenci alınacak

Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı bünyesinde, Müzik Teknolojileri, Dans, Ses Eğitimi ve Çalgı Eğitimi olmak üzere dört bölümde eğitim verilecek. Müzik Teknolojileri Bölümü, Çalgı Yapım Programı'na 18 yaş ve üzeri öğrenci kabul edecek.

Dans Bölümü, Bale ve Türk Halk Oyunları olmak üzere iki farklı programda eğitim gerçekleştirilecek. Bale Programına 8-12 yaş arası, Türk Halk Oyunları Programı'na ise 8-25 yaş arası öğrenci alınırken, Ses Eğitimi (Şan) Bölümünde Türk Sanat Müziği Programı'na öğrenci alımı yapılırken,

Çalgı Eğitimi Bölümü bünyesinde ise sekiz enstrüman programı açılacak. Piyano ve Gitar programlarına 8-18, Keman, Çello, Kanun, Klarnet, Bağlama ve Ud Programlarına ise 8-65 yaş arası öğrenci kabul edilecek.

Ayrıca, konservatuvar bünyesinde koro ve orkestra da kurulacak olup, koro ve orkestra için de 8-65 yaş arası başvuru alınacak.

Öte yandan, Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı öğretim görevlileri tarafından yapılacak sınavlarda başarılı olamayanlar için konservatuvar bünyesinde hafta içi kursları açılacağı belirtildi.

Salgın tedbirleri kapsamında eğitime başlanacak

Korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında, her türlü önlem alınarak yüz yüze eğitim-öğretim yapılacak şekilde hazırlıkların sürdürüldüğü, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaları esas alınarak gerekli değişikliklerin yerine getirileceği belirtildi. Herhangi bir değişiklik durumunda adaylara ve öğrencilere bilgilendirmede bulunulacak.

Haber Ara