Dolar

32,4796

Euro

34,5399

Altın

2.475,94

Bist

9.527,65

Belediye'den 'Sular zehirli olabilir' anonsu

Suruç'dan BBC Türkçe'ye telefonla bilgi veren gazeteci Faruk Baran, patlamadan sonra kentte bir panik havası yaşandığını, ikinci bir saldırı ihtimali olabileceğini düşünen esnafın dükkanlarını kapattığını bildirdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-20 16:28:52

Belediye'den 'Sular zehirli olabilir' anonsu

Baran, ayrıca belediye tarafından defalarca içme suyunun zehirlenmiş olabileceği yönünde uyarılar yapıldığını da aktardı. Baran patlamanın meydana geldiği yerin yakınında bir su deposu olmasının bu ihtimali akla getirdiğini söylüyor

Gazeteci Baran, dün "Rojava devriminin 3. yıldönümü" adı altında kutlamaların yapıldığı Suruç'ta halkın, bir süredir tedirgin olduğunu da aktarıyor:

"Suruç Kobani'ye yönelik saldırılar başladığından bu yana YPG'li yaralıların bakımı, Kobani'den kaçan halkın barındırılması, desteklenmesi bakımından ön plandaydı. Bu nedenle Diyarbakır'daki HDP mitingine yönelik bombalı saldırıdan bu yana halk arasında IŞİD'in Türkiye'de bundan sonraki hedefinin Suruç olabileceği yönünde bir beklenti vardı. Ama bu somut bir bilgiye dayanmıyordu ve bir önlem alınmamıştı."

Haber Ara