Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Belediye Başkanı'ndan 'Aylan' göndermesi

New York Belediye Başkanı, Suriyeli mültecileri kabul etmeyeceklerini açıklayan New Jersey Valisi ve Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayına sert çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 12:47:05

Belediye Başkanı'ndan 'Aylan' göndermesi

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Suriyeli mültecileri kabul etmeyeceklerini açıklayan New Jersey Valisi ve Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı Chris Christie'ye tepki gösterdi.

Chris Christie'yi, 'kalpsizlik' ve 'Amerikan rüyasına ihanet etmekle' suçlayan De Blasio, cesedi Bodrum sahillerine vuran ve tüm dünyanın gündemine oturan Aylan Kurdi'nin fotoğrafını gösterdi.

Fotoğrafı elinde sallayan De Blasio, "Bu çocuğun ölümü, dünyanın dört bir yanında gazetelerin baş sayfalarına konu oldu. Bu fotoğraf, kelimenin tam anlamıyla dünyayı etkisi altına aldı. Vali Christie, küçük çocukların getirilmesini uygun bulmadığını özellikle söyledi. İstediği şey insanların başına bunun gelmesi mi? Çocukların başına bunun gelmesini mi istiyor? Bizler New York şehrinde böyle bir şeyi kabul etmeyiz" dedi.

Christie'nin açıklamalarını "ABD için utanç" olduğunu savunan New York Belediye Başkanı, "Bu ülke göçmenlerden kurulu. Kuşaklar boyunca göçmenlere kapımız açık oldu. Eminim ki Christie'nin ataları da göçmen olarak bu ülkeye geldi. Durum böyleyken göçmenlere kapımızı kapamayı istemek ikiyüzlülükten başka bir şey değildir" dedi.

50 eyaletin oluşturduğu ABD'de Suriyeli sığınmacı istemeyen eyalet valisi sayısı iki günde 27'ye ulaşmıştı. Bazı Cumhuriyetçi başkan aday adayları da mültecilerin ülkeye girmesine açık şekilde karşı çıkıyor.

Haber Ara