Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı:

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin sorunları, belediye öncülüğünde gerçekleştirilen toplantılarda masaya yatırılarak, ilgili kurum temsilcilerinin de katılımıyla çözüme kavuşturuluyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-04 10:34:36

Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı:
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin sorunları, belediye öncülüğünde gerçekleştirilen toplantılarda masaya yatırılarak, ilgili kurum temsilcilerinin de katılımıyla çözüme kavuşturuluyor.

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, sorunların ve çözüm yollarının ortak akılla çözümlenmesi gerektiğini, bu amaçla geçtiğimiz günlerde yine önemli bir çalıştay düzenlediklerini belirtti.

Çalıştayda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldiklerini ifade eden Pınarbaşı, "Eksikleri dinledik, problemleri ve çözüm önerilerini konuştuk. Şehrin ne gibi ihtiyaçları var, neler yapılabilir bunları paylaştık" dedi.

Sık sık tekrarlanacak

Çalıştayların sık sık tekrarlanacağını ve halkla hep bir arada olmaya devam edeceklerini vurgulayan Pınarbaşı, "İlk belediye başkanı olduğumda her cumayı halk günü ilan ettim. Biz cuma günleri oraya gittiğimizde karşımızda 15 tane insanı göremedik. Vatandaşımız 'nasıl olsa ben belediye başkanının yanına gidiyorum, ziyaret ediyorum. Ben niye bir başkasının yanında konuşayım ki, gidip baş başa görüşürüm' diyor. Ben onlara hak veriyorum ve seve seve de dinliyorum. 6-7 yıldır bu işi yapıyoruz. Yani ben burada olduğum süre içerisinde günde 50-60 kişiden az görüşmem olmuyor. Hiç kimseyi de görüşmeden geri göndermiyorum. Ama o zaman ne yapıyoruz belediyenin işlerini aksatıyoruz. Çünkü bir belediye başkanının resmi görüşmeleri olur, protokol görüşmeleri olur, halkla görüşmeleri olur, belediyenin birim müdürleriyle görüşmeleri olur. Biz buna fırsat bulamıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Her mahallede halk günü

Her mahallede ayrı ayrı halk günleri düzenleyip, vatandaşın sorunlarını dinleyeceklerini belirten Pınarbaşı, "Her hafta bir mahallede halkımızla, gençlerimizle bir arada olacağız. Bizim felsefemiz şu, halk bizim yanımıza gelmesin, biz halkın ayağına gidelim" şeklinde konuştu.

"Halkın içinde olmazsanız, onların sorunları ile haşır neşir olmazsanız yabancı kalırsınız" diyen Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, "Her mahallede bir toplantı yapacağız. Bu mahallenin sorununu dinleyeceğiz. Problemini çözeceğiz. Hem de halkla bir bütün olmuş olacağız" diye konuştu.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara