Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Belçika sokakları çocuk dilenci ile dolu

AB kurumlarına ev sahipliği yapan ve dünyanın zengin ülkelerinden Belçika'nın başkenti Brüksel'deki sokaklarda çok sayıda çocuk, kadın ve erkek dilenci dikkati çekiyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 20:37:38

Belçika sokakları çocuk dilenci ile dolu

Avrupa'nın başkenti sayılan Brüksel'de sokaklarda çok sayıda çocuk dileniyor. AB Konseyi, AB Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu gibi AB kurumlarına ev sahipliği yapan ve dünyanın zengin ülkelerinden Belçika'nın başkenti Brüksel'deki sokaklarda çok sayıda çocuk, kadın ve erkek dilenci dikkati çekiyor.

TEDBİR ALINMIYOR

Özellikle şehrin kalabalık sokak ve caddelerinde, alışveriş merkezleri yakınlarında ve turistik bölgelerde görülen dilencilere karşı şehirde herhangi bir tedbir alınmıyor. Bazı dilenciler, gece saatlerinde AVM'lerin giriş kapılarının önünde, ATM cihazlarının önünde ve apartman girişlerinde uyuyor.

Brüksel'de küçük yaştaki çok sayıda çocuğun dilendirilmesine karşı tedbir alınmadığı dikkati çekiyor.

HALK ACİL ÖNLEM İSTİYOR

Çoğu Doğu Avrupa ülkelerinden Brüksel'e gelen dilenciler, şehrin ziyaretçilerini rahatsız ediyor. Belçika halkı, Brüksel sokaklarındaki dilencilerden çok rahatsız olduğunu ve bu konuda acil önlem alınmasını talep ediyor. Belçika'da 1993 yılında dilenme suç kapsamından çıkarıldı. O tarihten beri dilenciler suçlu olarak değil sosyal desteğe ihtiyacı olanlar olarak değerlendiriliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara