Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Belçika'da yumurtalara zehir bulaşmış olabileceği bildirildi

Belçika'da 57 tavuk üretim çiftliğinde yumurtalara zehir bulaşmış olabileceği bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-07 13:59:24

Belçika'da yumurtalara zehir bulaşmış olabileceği bildirildi


Hollanda'da ortaya çıkan ve tüm Avrupa'ya yayılan zehirli yumurtalarla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Belçika Tarım Bakanı Denis Ducarme, yaptığı açıklamada, fipronilli yumurta skandalı kapsamında yapılan incelemeler sonucunda Belçika'da 57 tavuk üretim çiftliğinde yumurtalara zehir bulaşmış olabileceğini belirtti.

"HAZİRAN AYINDAN BERİ BİLİYORDUK"

Belçika'nın gıda sağlığı ajansından (AFSCA) Katrien Stragier ise, fipronil maddesi bulaşmış yumurtalarla ilgili durumu haziran ayından beri bildiklerini, ancak yolsuzluk soruşturması nedeniyle sessiz kaldıklarını belirtti. Zehirli fipronil maddesinin tavukçuluk sektöründe olası bir sorun teşkil ettiğini ifade eden Stragier, olayda bir dolandırıcılık şüphesi gördükleri için durumu savcılığa da haber verdiklerini söyledi. Stragier, "O andan itibaren soruşturmanın gizliliği ön plana çıktı. İnsanların kamu sağlığı ile ilgili soruları olduğunu anlıyoruz ve onları da yanıtlamaya çalışıyoruz" dedi.

KULLANIMI YASAK

Hayvanlardaki pire, bit ve keneleri yok etmesi için kullanılan bir böcek ilacı olan Fipronil maddesinin insanların tüketeceği hayvanlarda kullanımı yasak. Dünya Sağlık Örgütünün "orta derecede tehlikeli" olarak tanımladığı fipronil maddesi, yüksek miktarlarda tüketildiğinde böbrek, karaciğer ve tiroit bezlerini etkiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara