Dolar

32,4838

Euro

34,9545

Altın

2.434,99

Bist

9.716,77

Belçika'da ölen kişinin 'Yeşil' olduğu iddiası

Belçika'da ölen kişinin 'Yeşil' olduğu iddiası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 17:53:40

Belçika'da ölen kişinin 'Yeşil' olduğu iddiası
Belçika'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve bu ülkedeki bir internet sitesinde yer alan haberde "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu iddia edilen kişinin cenazesi, Erzincan'da toprağa verildi.

Belçika'nın Verviers şehrinde tedavi gördüğü hastanede 3 Temmuz'da öldüğü belirtilen kişinin cenazesi, havayoluyla önce Kayseri'ye getirildi, buradan da karayoluyla Erzincan'a nakledildi.

Cenaze, Cami Kebir Camisinde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından, aynı camide namazı kılınan iki cenaze ile Terzibaba Mezarlığı'na götürüldü. Söz konusu kişinin cenazesi, vatandaşların yardımıyla mezarlığa defnedildi.

Cenazeye refakat eden ve isminin "Süleyman" olduğunu söyleyen bir kişi, defin işlemlerini yürüttü. Tabutun başından ayrılmayan ve kendisini görüntüleyen basın mensuplarına zaman zaman tepki gösteren bu kişi, taziyeleri kabul etti. Defin işlemi sırasında, ölen kişinin başka bir yakınının olmadığı görüldü. Cami ve mezarlık çevresinde sivil polisler görev aldı.

Bu arada, cenaze nakil belgesinde, cenazenin Mahmut Özer'e ait olduğu, Erzincan 10.12.1953 doğumlu Özer'in annesinin adının Ayşe, babasının adının Ahmet, ölüm sebebinin "solunum sistemi tüberkülozu" olduğu bilgileri yer aldı.

Belçika'da bir internet sitesinde yer alan haberde, "Mahmut Özer adına düzenlenen kimlikle Belçika'nın Verviers şehrinde yaşayan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kanser tedavisi gördüğü hastanede cuma günü öldüğü" iddia edilmişti.

Haber Ara