Dolar

32,3373

Euro

34,9656

Altın

2.325,93

Bist

9.103,08

Belçika'da 'fuhşu' teşvik eden reklama tepki

Belçika'da kız öğrencileri 'yaşlı ve zengin partner bulmaya' teşvik eden reklam yayımlandı- Bakan Simonis:'Bu skandal ve endişe verici reklam, genç kız öğrencileri fuhşa teşvik ediyor'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-26 17:40:29

Belçika'da 'fuhşu' teşvik eden reklama tepki
Belçika'da bir arkadaşlık sitesinin, kız öğrencileri "yaşlı ve zengin partner bulmaya" teşvik eden afişleri tepkiye neden oldu.

Norveçli arkadaşlık sitesinin özellikle üniversitelere yakın yerlere tartışmalı afişlerini asmasının ardından Belçikalı yetkililer, konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

"Hayat standardını iyileştir, kendine yaşlı ve zengin bir sevgili edin", "Okul borcun mu var? Yaşlı ve zengin bir sevgili çözüm olabilir" gibi mesajların bulunduğu afişlerde, yaşlı adam ve genç kızların yan yana fotoğrafları yer aldı.

Belçika'nın Fransızca konuşulan Valonya Bölgesi Kadınlardan Sorumlu Bakanı İsabelle Simonis ve Eğitim Bakanı Jean-Claude Marcourt, arkadaşlık sitesi hakkında "ahlaksızlık ve fuhşu teşvik ettiği" için yasal süreç başlatacaklarını bildirdi.

Simonis, "Bu skandal ve endişe verici reklam, kız öğrencileri fuhşa teşvik ediyor." açıklamasında bulundu.

Özgür Brüksel Üniversitesi (ULB) yetkilileri ise reklamları asan şirketi, Belçika Reklam Düzenleyici Kuruluna şikayet ettiklerini belirtti.

Benzer arkadaşlık sitelerinin İngiltere'deki kız öğrencileri de hedef aldığı belirtiliyor. ABD merkezli bir arkadaşlık sitesinin, İngiltere'de öğrenci kimliği olan kişilere indirimli abonelik imkanı sunduğu öne sürülüyor. Site yetkilileri, İngiltere'de yaklaşık 250 bin öğrencinin siteye üye olduğunu iddia ediyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara