Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Belçika'da demiryolu seferlerine grev iptali

Belçika'da demiryolu işçilerinin grevde olması uluslararası seferleri iptal ettirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-06 03:25:51

Belçika'da demiryolu seferlerine grev iptali

Ajanslarda yer alan habere göre; Belçika'da hükümetin bütçede kesinti öngören reform paketine tepki gösteren demiryolu çalışanları, 48 saatlik grev başlattı.
 
Demiryolu sendikaları üyeleri, Brüksel tren istasyonunda toplanarak 2 gün sürecek grevin başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, hükümetin tasarruf önlemleri çerçevesinde hazırladığı reform paketinde, demiryolları için öngörülen yüzde 20'lik bütçe kesintisinin, 33 bin çalışandan en az 6 bininin işini kaybetmesine yol açacağı belirtildi.

Personel sayısındaki azalmanın, diğer çalışanlar için de yılda 6 günlük tatil kaybı anlamına geldiği ifade edilen açıklamada, eğer grev başarılı olursa ülke genelinde tren seferlerinin bugün tamamen duracağı bildirildi.

ULUSLARARASI SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Grev kararının ardından Eurostar firması, Londra'dan Brüksel'e tren seferlerinin sadece Fransa'nın Lille şehrine kadar olacağını açıkladı.

Brüksel üzerinden Paris-Amsterdam ve Paris-Köln seferlerini gerçekleştiren hızlı tren firması Thalys firması da hiçbir tren seferinin yapılmayacağını, perşembe günü ise geç saatlerde sadece 2 sefer düzenleneceğini kaydetti.

Haber Ara