Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, yaptırım kararı alan ülkelere rest çekti

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus'a yaptırım kararı alan Litvanya ve Polonya'ya rest çekerek, 'Bize diz çöktüreceklerini, tanklarla, roketlerle korkutacaklarını zannettiler' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-28 18:07:57

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, yaptırım kararı alan ülkelere rest çekti
Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus'a yaptırım kararı alan Litvanya ve Polonya'ya rest çekerek, "Bize diz çöktüreceklerini, tanklarla, roketlerle korkutacaklarını zannettiler" dedi.

Belarus'ta 9 Ağustos'ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde hile yapıldığını iddia eden muhalefete komşu ülkelerden destek gelmesi üzerine Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'dan sert tepki geldi. Belarus'un Orşa kentinde faaliyet gösteren bir tesiste incelemelerde bulunan Lukaşenko, Litvanya ve Polonya'nın ülkesine yaptırım kararı almasını eleştirerek, "Bize diz çöktüreceklerini, tanklarla, roketlerle korkutacaklarını zannettiler. Bakalım kim kimi korkutuyor. Yaptırım neymiş onlara göstereceğiz. Hükümete, Litvanya limanlarında bazı değişiklikler için talimat verdim. Litvanya ve Polonya mallarının akışı yüzde 30 oranında Belarus limanları üzerinden gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı. Devlet Başkanı Lukaşenko, bu ülkelerin mallarını ancak Karadeniz ve Baltık üzerinden Rusya ve Çin'e gönderebileceğini vurguladı.

"Rusya'nın Covid-19 aşısını ilk biz kullanacağız"

Devlet Başkanı Lukaşenko, Rus bilim adamları tarafından Covid-19'a karşı geliştirilen "Sputnik-V" aşısı ile ilgili Rusya'ya övgüde bulunarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu konu üzerinde görüşme yaptıklarını ve prensipte anlaştıklarını duyurdu. Lukaşenko, aşının dünyada ilk kez Belarus'ta halka uygulanacağını açıkladı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara