Dolar

32,4992

Euro

34,9219

Altın

2.432,09

Bist

9.716,77

Bekir Bozdağ: Fail PKK

Bozdağ, İzmir saldırısını PKK'nın yaptığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-06 12:11:15

Bekir Bozdağ: Fail PKK

TİMETURK | HABER MERKEZİ

İzmir Adliyesi'nde konuşma yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün meydana gelen saldırı ile ilgili net şekilde "fail PKK'dır" dedi.

İşte o açıklamalar:

Soruşturma bütün boyutlarıyla yürütülmektedir. Savcılığımızdan edindiğimiz bilgiye göre 18 gözaltı yapılmıştır. Saldırıyı yapan teröristlerin kimlik bilgileri tespit edilmiştir ancak bilgilerini şu an açıklamıyoruzŞu an bütün işaretler eylemi gerçekleştirme emrinin bölücü terör örgütü PKK tarafından verildiğini göstermektedir.

Teröristlerin de bölücü terör örgütü mensubu olduğu netleşmiştir.

Saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği konusunda herhangi bir tereddüt yok.

Bizim değerlendirmemize göre, 'patlama olduktan sonra bir tanesi C Blok'a dönük bu silahlarla saldırı yaparken, öbürü de el bombalarıyla içeri girmeyi planlamışlar' şeklinde bir sonuç ortaya çıkıyor. Hakimlerimiz ve savcılarımız, yardımcı adliye personelimiz bundan sonra da görevlerine devam edecektir. Birilerinin 'biz korkuturuz, yıldırırız, sindiririz' diye bir hesabı varsa boşuna hesap kitap yapmasınlar. Karşılarında korkacak, yılacak, sinecek ve görevini yapmaktan vazgeçecek kimse yok.

SAVUNMA BAKANI DA DOĞRULAMIŞTI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamalarda İzmir sladırısı için "İlk işaretlerin PKK'yı gösterdiğini söylemek yanlış olmaz" dedi.

Haber Ara