Dolar

32,4554

Euro

34,9806

Altın

2.435,53

Bist

9.772,24

Bekir Bozdağ'dan Tahir Elçi açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü yerde alınan delillerde mermi çekirdeğinin de olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 15:07:40

Bekir Bozdağ'dan Tahir Elçi açıklaması

Diyarbakır'da bulunan Bekir Bozdağ; Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin evine taziye ziyaretinde bulunarak, eşi Türkan Elçi ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

'DEMİRTAŞ BELGE İLE KONUŞSUN'

Bozdağ görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Selahattin Demirtaş'ın Sur'da yaşananlarla ilgili iddialarını değerlendiren Bozdağ; "Demirtaş bilgi ve belge ile konuşmalı. Hangi açıklamasına inanacağız. Demirtaş bir genel başkandır bilgi ve belge ile konuşursa daha iyi olur. Ona bunu tavsiye ederim" dedi. Gazetecilerin Türkan Elçi ile ne konuştuklarını sorması üzerine Bozdağ; "Sayın Türkan Elçi hanımefendinin bana söyledikleri bana emanettir. Aile mahremiyeti içinde konuşulmuş konulardır" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü yerde 83 delilin toplandığını söyledi.

Bozdağ, olay yerinin krokisinin çizildiğini ve bölgedeki tüm kameralarında incelemeye alındığını belirtti.

MERMİ ÇEKİRDEĞİ DE VAR

Bozdağ, deliller arasında deforme olmuş mermi çekirdeği ve PKK'lılardan düşen bir silahın olduğunu da söyledi. Bazı çevreler olayın hemen ardından devleti suçlamaya başladığını da hatırlatan Bozdağ, ''Devletin yaptığını kim söylüyorsa elindeki bilgileri getirsin versin'' dedi.

KAYIPTI

Saldırı sonrası polis yetkilileri olay yerinde asıl aranan delilin Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan merminin çekirdeği olduğunu ve silahla çok sayıda ateş edildiği için bu çekirdeğin toplanan deliller arasında olup olmadığının henüz tespit edilemediğini söylemişti.

Haber Ara