Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

'Bedeli kan bile olsa meydanlara özgürce çıkacağız'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Bedeli kan bile olsa meydanlara özgürce çıkacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Eğer bir bedel ödemek varsa, o bedeli önce ben ödeyeceğim. Halkım ve gençler için' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 21:46:01

'Bedeli kan bile olsa meydanlara özgürce çıkacağız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Yoğurtçu Parkı'nda 5 bin gencin partiye katılım töreninde yaptığı konuşmada, uygar bir geleceğin ancak ve ancak gençlerle mümkün olacağını söyledi. 19 Mayıs'ın anlam ve önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"4 Mayıs'ta saray darbesi yapıldı. Yüzde 49,5 oy alan bir partinin genel başkanı saraya davet edildi ve istifa dilekçesini verdi ve kapının önüne konuldu. Biz demokrasimizi güçlendirmek ve derinleştirmek zorundayız. Demokratik mücadelenin bir uygarlık meselesi olduğunu herkese anlatmak zorundayız. Gençlerimize demokrasiyi, geleceği ve uygarlığı anlatmak zorundayız. Kendisine oy veren 23 milyon 600 bin kişinin oyunu dikkate almayıp bir kişinin tercihiyle başbakanlık koltuğunu bırakan birisi bu ülkeye demokrasiyi getiremez. Şimdi yeni bir hamle yaptılar. Kendi aralarında oturdular ve önce şunu söylediler 'Düşük profilli bir adam lâzım bize.' Yani aklı olamayan bir adam lâzım. Sadece saraydan gelen telkinlerle ülkeyi yönetecek kişi aradılar. Düşük profilli. Arkasından dediler ki 'Düşük profilli yetmez bir de bıyıklı olmak lâzım.' Evet, düşük profilli ve bıyıklı birisini seçtiler."

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin hiçbir zaman ülkeye demokrasi getiremeyeceğini savunarak, "Serveti ağır, profili düşük bir kişiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla ülkeyi ne kadar ve nasıl yönetecekler hep beraber göreceğiz. Asıl sorumluluğu üstlenen kişinin düşük profilli olması cumhuriyet tarihinde hiç rastlanmadı. Osmanlı'da da rastlanmadı" dedi.

"Onların elleri kanlıdır"

Geleneklerinde kan dökmek olmadığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, geleneklerinde özgürlük olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, hukukun üstünlüğü ve kadın-erkek eşitliğinin geleneklerinde var olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Onların elleri kanlıdır. Onlar özgürlük isteyen insanları susturmak isterler. Hukukun üstünlüğünü savunmak isteyenleri susturmak isterler. Kanla ve gözyaşıyla susturmak isterler. Onun için söylüyorum. Bedeli kan bile olsa meydanlara özgürce çıkacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Eğer bir bedel ödemek varsa, o bedeli önce ben ödeyeceğim. Halkım ve gençler için."

Sözlerinin devamında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, laiklik konusunda konuştu. Kılıçdaroğlu, insanların yaşam felsefesinin ve inancının kendilerinin başının üstünde olduğunu belirterek, sorunları ancak kendilerinin çözebileceğini kaydetti.

Binali Yıldırım'a eleştiri

AK Parti'ye oy veren seçmenleri seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında çıkaracakları ilk yasanın siyasi ahlâk yasası olacağını aktararak, daha temiz bir Türkiye'yi beraberce inşa edeceklerini dile getirdi.

Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da katıldı.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, 5 bin genci temsilen 25 kişiye parti rozeti taktı.

Yoğurtçu Parkı'ndaki etkinlik daha sonra konserlerle devam etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara