Dolar

32,5378

Euro

34,9279

Altın

2.440,10

Bist

9.716,77

Bebeklerde gaz sorunu ve nedeni

Anne babalar için bebeklerinin gaz sorunu önemli bir problem olarak algılanabilmektedir ama bu fizyolojik bir durumdur

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-03 14:26:23

Bebeklerde gaz sorunu ve nedeni

Anne ve babalar için bebeklerinin gaz sorunu kendileri için de önemli bir sorunmuş gibi algılanabilmektedir.Bebeklerde gaz sancısı birçok bebeği etkileyen bir durum. Bu durumdan muzdarip olan aileler bebeklerinde gaz probleminin neden gerçekleştiğini ve nasıl tedavi edilebileceğini öğrenmek isterler.

Belli periyotta görülebilir

Bebeklerde gaz sancısı belirtileri günün her saatinde görülebildiği gibi özellikle akşam saatlerinde artış gösteren bir problemdir. Bebeklerde gaz belirtileri özellikle akşam saat 6'dan sonra artış gösterir. Bebeklerin 6. haftadan itibaren 3 saat gibi bir süre boyunca huzursuz olmaları normaldir. Ancak eğer bebek birkaç saat içinde sakinleşmiyor ve günün diğer kısmını da huzursuz geçiriyor ise anne ve babaların en kısa sürede çocuklarını uzman bir doktora götürmeleri gerekmektedir.

Fizyolojik bir olay
Bebeklerin büyük bir kısmında görülen gaz sancısı bir hastalık değil, bebeğinizin dış dünyaya uyum sürecinde yaşadığı fizyolojik bir olaydır. Bebeklerde gaz sancısı tıbbi müdahaleler ile tedavi edilebilir bir hastalık olmamasına rağmen anne babaların en sık doktora başvuru nedenlerinden biridir. Bebekler fonksiyonel olarak tam gelişmemiş bir sindirim sistemi ile doğarlar. Sindirim sırasında kullanılan birçok enzim bebeklerde tam olarak fonksiyon gösteremez. Bu da bebeklerde beslenme sonraları kramp şeklinde karın ağrıları ile kendini göstermektedirler. Yaşamın ilk aylarında gördüğümüz bu gaz ağrıları haftanın en az 3 günü, en az 3 saat ve 3 haftadan uzun süredir devam ediyorsa bu durum infantil kolik olarak adlandırılmakta.

Haber Ara