Dolar

32,5193

Euro

34,7328

Altın

2.488,83

Bist

9.524,59

Bebekler ne zaman gerçekten gülümser?

Bebeğin ilk gerçek gülümsemesi onun gelişimi hakkında çok şey söylüyor. Bu onun vizyonunun geliştirdiğine bir işaret denebilir

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-10 13:21:40

Bebekler ne zaman gerçekten gülümser?

Bebeğiniz erken bir zamanda gülümsemeye başlamış olsa da, bazen gülümsemediğini görmek olasıdır ve bu her zaman endişeli, mutsuz, ya da bir şeylerin yanlış olduğu anlamına gelmez.
Bebeklerin bu kilometre taşı da birbirinden farklıdır ve bazıları için fazladan birkaç hafta gerekebilir. Ancak bebeğiniz 3 aylık olduğu halde hala gülümsemiyorsa, pediatriste başvurmanız gereklidir.

KOL VE VÜCUT HAREKETLERİ
Pediatri çocuk doktoru Mark Gettleman, bebeklerin rahimde bile yaşamlarının çok erken zamanlarında dahi gülümseyebildiğini söylüyor. Bebeklerin ilk gülümsemeleri kasıtlı ya da bir şeye tepki olarak olmuyor. Dr Gettleman, bebeğinizin gülümsemesinin refleks kol veya vücut hareketlerine benzer olduğunu söylüyor. Ancak çok yakında bebeğinizin bilerek yaptığı gerçek bir gülümsemeyi yüzünde görebilirsiniz.

Bebeğin ilk gerçek gülümsemesi onun gelişimi hakkında çok şey söylüyor. Bu onun vizyonunun geliştirdiğine bir işaret denebilir. Beyni ve sinir sistemi refleksleri yeterince olgunlaşmışsa başkalarıyla bağlantı kurabilmek için gülümsemenin bir yol olduğunun farkındadır. Tepkilerinin ve duygularının insanlar üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olduğunu fark etmeye başlıyor be böylelikle zevki, heyecanı, memnuniyet ve mutluluğu ifade etmek gülümsemeyi kullanıyor.

REFLEKS GÜLÜMSEMESİ

Bebeğin refleks gülümsemesi 2 aylık olduğu zaman kaybolur ve 3 aylık olduğu zaman onu artık gerçek bir gülümseme ile görebilirsiniz. Gülümseme süresi ile refleks ve gerçek bir gülümseme arasındaki fark söylenebilir. Bebeğiniz genellikle uyuyor veya yorgun durumda olduğunda refleks olarak gülümser çünkü bu sırada gülümsemesi daha kısa olma rastgele meydana gelme eğilimindedir. Diğer taraftan, annesinin yüzünü gördükten veya kardeşinin tiz sesini duyduktan sonra yüzlerinde yanıt olarak oluşan ve tutarlı oldukları duygu ifadesi görebilirsiniz.

Haber Ara