Dolar

32,3474

Euro

35,1001

Altın

2.307,64

Bist

9.079,97

Bebek Trump havalara uçacak!

Dev “Bebek Trump” balonu Amerikan başkanının şehri ziyareti sırasında Londra semalarında uçacak.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-06 14:06:11

Bebek Trump havalara uçacak!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Donald Trump'ı şişman bir bebek olarak tasvir eden dev zeplinin haftaya gerçekleşecek olan Londra ziyareti sırasında gökyüzünde uçurulmasına şehrin Belediye Başkanı Sadık Khan'dan da onay çıktı.

Press TV'nin haberine göre Trump'ı çocuk bezi giymiş şekilde ti'ye alan altı metre uzunluğundaki portakal rengi balon, İngiliz parlamento binasının üzerinde ve 30 metre yükseklikte saat 9:30 ve 11:30 arasında uçacak.

BELEDİYE BAŞKANININ DA TRUMP'LA TWİTTER TARTIŞMALARI VAR

Belediye Başkanı Khan'ın sözcüsü ise "Belediye Başkanı barışçıl gösteriler gerçekleştirme hakkını desteklemekte ve bunun farklı şekillerde olabileceğini onaylamaktadır” derken Khan'ın da sık sık Trump'la twitter üzerinden ağız dalaşına girdiği aktarıldı.

Eylemcilerden Leo Murray Khan'ın eylemlerinin gerçekleşmesine yönelik kararı vermesinin arkasında ise “devasa bir dip dalgası desteği” ve 10 bin online imzanın bulunduğunun belirtti.

"BELEDİYEDE İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAMIŞTIK"

Basına konuşan Murray, “Bu konuya dair belediye başkanının ofisinde iyi bir başlangıç yapmamıştık. Esasen bize “Bebek Trump”ın yasal bir protesto olmadığını söylemişlerdi” dedi. Devamında, “Ancak planımız için dipten gelen devasa bir halk desteği olunca Belediye başkanlığı da mizah duygusunu yeniden keşfetti. Bebek Trump uçacak!” diye ekledi.

Önümüzdeki hafta Trump'ın İngiltere'yi ziyareti sırasında büyük protestolar yapılması bekleniyor. Amerikan Başkanı ise Başbakan Theresa May ve Kraliçe 2. Elizabeth ile görüşecek.

Haber Ara