Dolar

32,5430

Euro

34,8906

Altın

2.436,82

Bist

9.645,02

BDT'den Karabağ’da barışçıl diyalog çağrısı

Bağımsız Devletler Topluluğu, Azerbaycan ve Ermenistan'ın Karabağ'daki çatışmalarına yönelik barışçıl diyalog çağrısında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-06 02:06:50

BDT'den Karabağ’da barışçıl diyalog çağrısı

Ajanslarda yer alan habere göre; Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Parlamentolar Arası Meclisi'nin, Karabağ'da çatışan tarafları ateşkese dönmeye ve barışçıl çözüm bulmaya çağırdığını belirtti.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nden yapılan açıklamada, Meclis üyelerinin Karabağ bölgesinde yaşanan ateşkes ihlali ve ölüm haberleri nedeniyle ciddi bir tedirginlik yaşadığı ifade edildi. 

Matviyenko, “AGİT Minsk Grubu'nun arabulucu çabalarını destekleyen BDT Parlamentolar Arası Meclisi, ısrarla ilgili tarafları itidalli olmaya, ateşkese dönmeye ve Karabağ bölgesinde oluşan durumu çözmek için gereken tüm önlemleri almaya çağırıyor” dedi.

Meclis'in her zaman Karabağ çatışmasının barışçıl çözüm ilkesine bağlı olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Karabağ sorunu konusunda sadece barışçıl çözüm arayışı sürecinin etkinleştirilmesinden, taraflar arasında yapıcı diyalogdan yanayız.”

Haber Ara