Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

BDDK'dan yönetmelik taslağı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-09 11:21:18

BDDK'dan yönetmelik taslağı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Bankaların Net İstikrarlı Fonlama Oranı Hesaplamasına İlişkin Yönetmelik Taslağı'nı yayımladı.

Yönetmelik taslağı, BDDK'nın resmi internet sitesinde yayımlandı. Yönetmeliğin amaç ve kapsamının bankaların uzun vadede konsolide ve konsolide olmayan bazda maruz kalabilecekleri fonlama riskinin likidite düzeylerinin bozulmasına yol açmasını önleyebilmek amacıyla istikrarlı fonlama yapmalarını sağlamaya yönelik usul ve esasları belirlemek olduğu belirtildi.

Yönetmelikte, net istikrarlı fonlama oranının, mevcut istikrarlı fon tutarının gerekli istikrarlı fon tutarına bölünmesi suretiyle konsolide ve konsolide olmayan bazda hesaplanacağı bildirildi.

Mevcut istikrarlı fonun, bankaların yükümlülük ve öz kaynaklarının kalıcı olmaları beklenen kısmını; gerekli istikrarlı fonun, bilanço içi varlıklar ve bilanço dışı borçlarının fonlanmasının beklenen kısmını ifade ettiği kaydedildi.

Yönetmelikte, aylık olarak hesaplanan konsolide ve konsolide olmayan net istikrarlı fonlama oranının mart, haziran, eylül ve aralık dönemleri itibarıyla 3 aylık basit aritmetik ortalamasının yüzde 100'den az olamayacağı belirtildi.

Yönetmelik taslağı, 6 bölüm ve 28 maddeden oluşuyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara