Dolar

32,5568

Euro

34,9813

Altın

2.417,67

Bist

9.722,09

BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Öznur:

BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Öznur:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-07 20:12:20

BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Öznur:
BBP Yüksek İsti̇şare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, "Olağanüstü halin, KHK'ların sağladığı yetkileri fırsat bilerek ülkücülere algı operasyonları yapmaya kalkan devlet içindeki kriptolar, işbirlikçiler ve herkes bilmelidir ki, ülkücüden FETÖ'cü çıkmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Öznur, yaptığı yazılı açıklamada, devletine, milletine, demokrasiye bağlı, devletin bekasını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunan vatansever ülkücüler ile alperenlerin, devlet kadrolarında FETÖ'cü suçlamalarıyla tasfiye edilmeye çalışıldığını savundu.

Bu durumun üzücü olduğunu ifade eden Öznur, "Olağanüstü halin, KHK'ların sağladığı yetkileri fırsat bilerek ülkücülere algı operasyonları yapmaya kalkan devlet içindeki kriptolar, işbirlikçiler ve herkes bilmelidir ki, ülkücüden FETÖ'cü çıkmaz." ifadesini kullandı.

Öznur, Türk milliyetçilerine "FETÖ yaftası" vurmanın doğru olmadığını, muhalif olanların da tasfiye edilmesinin terörle mücadeleye büyük zarar vereceğini belirterek, şunları kaydetti:

"FETÖ operasyonu altında ülkücü kıyımı yapılıyor. Ülkücüler milli ve yerlidir, biz ülkücüler, her zaman FETÖ ve benzeri yapılanmalara karşı çıktık, bunlarla mücadele ettik.15 Temmuz kalkışmasının başarıya ulaşmasını, yeryüzünün en onurlu direnişini gösteren büyük Türk milleti önlemiştir. Askeri darbeye de karşı çıkan sivil darbeyi doğru bulmayan muhalif çevreleri baskı altına almaya çalışmak, onları da FETÖ'cü ilan etmek asla kabul edilemez ve antidemokratiktir. Demokrasiden bahsetmek, hukuk istemek, hukukun üstünlüğünü savunmak suç olarak görülemez. KHK'larla yönetilen bir Türkiye istemiyoruz. KHK'ların yargı denetimi dışında tutulması doğru değildir."

Haber Ara