Dolar

32,6008

Euro

34,8157

Altın

2.503,33

Bist

9.448,94

BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-19 17:55:12

BBP Genel Başkanı Destici:
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Suriye'deki iç savaşta olan gariban Müslümanlara, Türkmenlere oldu. 100 yıllık Türkmen yurtları bombalanıyor, yakılıyor, işgal ediliyor, imha ediliyor. Kim onların yanındaysa, kim yardım götürüyorsa Allah onlardan razı olsun. Gün Türkmenlere sahip çıkma günüdür, yarın geç olabilir." dedi.

Partisinin olağan il kongresi için Gaziantep'e gelen Destici, burada yaptığı konuşmada ramazan coşkusu yaşarken islam coğrafyasında yaşanan savaş nedeniyle hüzünlü olduklarını, kalplerinin kırık ve yüreklerinin dağlandığını bildirdi.

Suriye'de yaşanan iç savaşa da değinen Destici, şöyle devam etti:

"Esed'in zalimliği ayrı, Suriye halkı ayrı, Müslümanlar ayrı. Şuanda Esed'e bir şey mi oluyor? Hayır. Esed sarayında oturuyor, yandaşları da güvenli bölgede oturuyor. Olan kime oldu, olan gariban Müslümanlara oldu ve en çok da yanı başımızdaki Türkmenlere oldu. 100 yıllık Türkmen yurtları bombalanıyor, yakılıyor, işgal ediliyor, imha ediliyor ve maalesef Türkiye seyrediyor. Allah'a hamdolsun bizim partililer, Alperenler maddi manevi onların yanında. Kim onların yanındaysa, kim yardım götürüyorsa Allah onlardan razı olsun. İnşallah Türkmenler bütün bu zulümlere karşı, terk edilmişliğe karşı, orada varlıklarını koruyacak ve biz de sonuna kadar onların yanındayız. Gün Türkmenlere sahip çıkma günüdür, yarın geç olabilir."

Sınava katılan tüm öğrencilere başarılar dileyen Destici, şunları kaydetti:

"Tabi biz BBP olarak seçim beyannamemizde belirttiğimiz gibi, iktidara geldiğimizde üniversiteye giriş sınavla değil yetenekle olacak ve herkes kim üniversite okumak isterse mutlaka üniversiteye yerleşecek. Öğrenci ve velilerin sınav stresi yaşamalarına ve onları büyük bir baskı altına alan, zulüm düzeyine varan sınavlara inşallah son vereceğiz."

Konuşmanın ardından tek listeyle aday olan mevcut il başkanı İhsan Kaya, tekrar il başkanı oldu.

Haber Ara