Dolar

32,5201

Euro

34,7829

Altın

2.419,30

Bist

9.704,78

BBP'den referandum açıklaması

BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, partinin referanduma ilişkin kararının, istişareler bittikten sonra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından açıklanacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 12:30:48

BBP'den referandum açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur dün yaptığı açıklamada, “Anayasa değişiklikleri hiçbir toplumsal müzakere, sivil toplumun ve siyasal partilerin katılımı aranmadan, AKP tarafından dört duvar arasında hazırlandı, büyük bir telaş içinde TBMM'den geçirildi. Çağımız özgürlük ve demokrasi çağı iken insanlık katılımcı ve özgürlükçü demokrasiyi konuşurken 15 Temmuz ihanetini ve kalkışmasını fırsat bilen AKP iktidarı otoriter rejim fırsatçılığı yapmıştır” dedi.  YİK Başkanı Öznur, daha sonra bu görüşlerin şahsi olduğunu ifade ederek, asıl referandum kararının BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından açıklanacağını belirtti.
 
BBP YİK Başkanı Hakkı Öznur'un dün çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
 
"BBP YİK Başkanı olarak partimizin kararını açıkladı diye ilgili birtakım haberler çıkmıştır. 4 Mart 2017 Cumartesi günü Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde ülke ve dünya meseleleri ile ilgili bir basın toplantısı yaptım. Konuşmamda Barzani'nin Türkiye ziyareti ve asılan sözde bayrağı ve ona gösterilen muameleyi kınadım ve tenkit ettim. Fırat Kalkanı Harekatı'nın milli güvenliğimiz açısından önemini vurguladım. Zaten millet olarak devletimizin yanındayız. Teröre karşı yapılan mücadeleyi desteklediğimizi söyledim. Anayasa değişikliği ile ilgili şahsi fikrimi ve görüşlerimi paylaştım. Partimizin Referandum ile ilgili kararını istişareler tamamlandıktan sonra, Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici, açıklayacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
ÖZNUR: DAYATILAN REJİM DEĞİŞİKLİĞİNİ KABUL ETMİYORUZ

Öznur'un ilk olarak dün yaptığı basın açıklamasında "Tek adam, tek parti rejimi Türkiye'nin devasa sorunlarını çözeme. Millet egemenliğinin Saray'a devredilmesi olan, tek adam tek parti rejimi öngören son Anayasa değişiklikleri ile tüm temel hak ve özgürlükler baskı ve tahakküm altına alınmak istenmektedir. Bu anayasa değişikliği ile sistem demokratikleşmez, Ülke tek Parti dönemine döner ve tek adam rejimi oluşur. Bunun adı otokratikleşmedir" ifadeleri kullanılmıştı.
 
Öznur dün bir de basın toplantısı düzenlemiş ve "Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz" demişti.

Haber Ara