Dolar

32,3712

Euro

35,0018

Altın

2.326,08

Bist

9.096,54

BBP'den referandum açıklaması

BBP'de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, referandum ile ilgili şu ana kadar her hangi bir siyasi parti, kurum ya da blokla, görüşmenin olmadığını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-01 12:06:22

BBP'den referandum açıklaması

Yanar yaptığı yazılı açıklamada, "Meclisimiz Anayasa değişikliği hususunu halka taşımak üzere bir referandum kararı almıştır. Anayasa değişikliği teklifinin Meclis'e sevk edildiği ilk günlerde Meclis çalışmalarına katkı sağlayacağına inandığımız önerilerimizi ve çekincelerimizi ihtiva eden raporumuzu tüm siyasi partilerimize göndermiştik. Referandum sürecindeki birinci önceliğimiz; ülkemizin içinde bulunduğu şu günlerde, ayrıştırıcı ve kavgacı üsluptan uzak bir kampanya yürütülmesidir. Kimse bu hususta "evet" ya da "hayır" şeklinde dile getireceği siyasi iradesi yüzünden ötekileştirilmemeli, kamplaştırılmamalıdır. Partimizin referandum sürecinde, içinde bulunduğu ortak bir cephe ile birlikte hareket edeceği şeklinde basına düşen haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Şu ana kadar her hangi bir siyasi parti ile referandum hususunda bir görüşmelerinin olmadığını dile getiren Yanar, "Türkiye'nin en deneyimli siyasi partilerinden biri olan Büyük Birlik Partisi; elbetteki, tüm parti teşkilatlarımız ve yetkili kurullarımızda istişare edildikten sonra referandum hususunda ki kararını kamuoyu ile paylaşacaktır. Referandum konusunda ya da başka herhangi bir konuda partimiz kurumsal kişiliği adına Genel Başkanımız sayın Mustafa Destici Bey ya da görevlendireceği bir yetkilimiz dışında yapılan ya da yapılacak olan açıklamaların dikkate alınmaması hususunu değerli kamuoyumuzla paylaşmayı borç biliriz" dedi. 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara