Dolar

32,3640

Euro

34,9634

Altın

2.324,41

Bist

9.079,97

BBC'den Suriye'deki İngiliz askerlerin fotoğrafları

BBC'den Suriye'deki İngiliz askerlerin fotoğrafları

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-09 11:59:02

BBC'den Suriye'deki İngiliz askerlerin fotoğrafları
İngiliz yayın kurumu BBC, Suriye'de cephede görev yapan İngiliz özel kuvvetlere ait olduğunu iddia ettiği fotoğraflar yayımladı.

BBC, İngiliz askerlerin, terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonların ardından görüntülendiğini öne sürerek, tanksavar füze, dürbünlü tüfekler ve ağır silahlar taşıyan askeri araçlar ile bu araçlardaki askerlerin fotoğraflarını "Britanya'nın Suriye'de gizemli ve ölümcül gücüne yönelik ilk bakış" başlığıyla paylaştı.

Kurum, fotoğraflarda görülen özel kuvvetlerin, DAEŞ'in bir saldırısının ardından Suriye-Irak sınırı yakınındaki muhalifler tarafından kullanılan bir üs civarında devriye gezdiğinin düşünüldüğünü bildirdi. BBC, fotoğrafların haziran ayında çekildiğini belirterek, özel kuvvet askerlerinin bölgede müdafaa rolünü üstlendiğinin tahmin edildiğini aktardı.

İngiltere Savunma Bakanlığı fotoğraflara ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

İngiliz Parlamentosu'ndaki hararetli tartışmaların ardından 2 Aralık 2015'te onaylanan tezkere ile İngiltere, DAEŞ'e karşı Irak'a yürüttüğü hava saldırılarını Suriye'yi de içine alacak şekilde genişletmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara