Dolar

32,5061

Euro

34,8137

Altın

2.490,09

Bist

9.549,37

Bayrampaşa'ya dev eğitim kompleksi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan merhum babasının adının verildiği Bayrampaşa’da hizmet verecek olan Kaptan Ahmet Erdoğan Eğitim Kopleksi’nin açılışını yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-04 23:13:55

Bayrampaşa'ya dev eğitim kompleksi

Yurtdışından öğrencilerin de eğitim aldığı Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Bayrambaşa'nın en büyük okulu oldu. Okulun Açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nin eğitimimize, insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Bir ülkenin gücünün insan sayısıyla ölçülemeyeceğini ve ancak yetişmiş insanla o ülkenin güçlü olabileceğini ifade eden Başkan Topbaş, “Bizler de tarihten gelen, ecdattan bize kalan değerler üzerine geleceğimizi hazırlamak ve yetiştirmek zorundayız. Bu bakıma Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan eğitim seferberliği Türkiye'de yeni hamleleri, yeni atılımların başlangıcı oldu. Ve giderek gelişen bir Türkiye'nin yarınlarının liderleri ve yöneticileri yetişmekte” ifadelerini kullandı.

Global köy haline gelen dünyada tüm insanların rekabet halinde olduğunu ve daha bir bireyin daha çocukken dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan bir çocukla rekabet haline girdiğini anlatan Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünya bu kadar küçüldü. Bilginin avuç içine sığdığı bir dönemde evlatlarımızı ve nesillerimizi kendi değerlerimiz üzerine ve dünyanın eğitim alanındaki en nitelikli imkanlarıyla yetiştirdiğimiz takdirde Türkiye'nin yarınları ve geleceği çok farklı olacaktır. 

Burada özellikle şunu da ifade etmek isterim. Eğitim alanlarının birer külliye şekline gelmesi önemlidir. Sadece derslik değil, öğrencinin alabileceği her şeyin orada olması açısından önemlidir. Bu külliye haline gelen merkezler, eğitim kurumları bir mensubiyet duygusunu da geliştirir. Yetişen insan daha sonra yetiştiği o irfan yuvasıyla olan ilişkisini kesmez. Bu bakıma sadece derslik değil, eğitim alanı için gerekli olan her türlü imkan ve fırsatların verilmesi lazım.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülke genelinde başlattığı kalkınma hamlelerinden birinin de eğitim alanınki kalkınma hamlesi olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, “Türkiye'de hem sağlıkta, hem eğitimde hem de alt yapı diyeceğimiz her alanda büyük hamleler başlattı. Bu bakıma ben geçmiş Milli Eğitim Bakanlarımıza ve şu anda görevde olan bakanımıza ve tüm bakanlarımıza İstanbullular ve milletimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime verdikleri desteği göreve geldikleri ilk günden itibaren başlattıklarını belirten Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Kurumsal taassub gözetmeksizin, bizim işimiz değil demeden önümüze gelen her sorunu çözmek için adımlar atıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 50'nin üzerinde okul yaptık. 2000 bin derslik İstanbul'a kazandırdık. İstanbul'un dışında da yaptığımız okullar var. Birçok okulumuza labaratuarlar kurduk. Şu anda 180 okulumuza kapalı spor salonu yaptık. 20 okulumuzun salonunun yapımı da devam etmektedir. Bu da okulun ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılama adına önemli hamleler olarak görmekteyiz.”

Dünya Engelliler günü dolayısıyla tüm engelli vatandaşlarımızın günün kutlayan Başkan Topbaş, İSKİ'nin engelli aileleriyle ilgili yürüttüğü proje hakkında hakkında şu bilgiyi verdi: “Bizler bu konuya Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetiyle yaklaşmaktayız. Dezavantajlı grupların kent içi yaşamlarını ulaşımdan alt yapıya kadar kolaylaştırmak için her alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. İSKİ genel kurulunda bir karar aldı. Engelli ailesinin su kullanımını yüzde 50 indirimli bir tarifeye soktular. Ve böylece ufak da olsa bir destek verelim istediler. Bu da bizim ailelere ufak bir yaklaşımımız olsun dediler.”

Konuşmaların ardından tüm protokol kurulu platform üzerinde Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin resmi açılış kurdelesini kesti.

Haber Ara