Dolar

32,5671

Euro

34,7174

Altın

2.409,79

Bist

9.645,02

Bayramlar aslında 'sakinlik' demek

Bayramlarda İstanbul'da yaşanan sakinlik kentte kalanları doğanın kucağına atmaya sevk ediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-25 09:35:10

Bayramlar aslında 'sakinlik' demek

Tatil mekanlarının vazgeçilmezi İstanbul bayram tatillerinde yoğun bir kalabalıktan arınırken İstanbul'da kalanlar da nerelerde ve neler yapması gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Kendisini bir an evvel stresten uzaklaştırıp doğanın kucağına bırakmak isteyenlere  gidebilecekleri bazı bölgeleri tavsiye edebiliriz. İşte o mekanlar: 

ADALAR


Adalar, İstanbul'un özellikle bahar ve yaz aylarında en sık tercih edilen kaçış noktalarından. Sessiz ve sakin ortamı, tarihi köşkleri, huzur veren atmosferi ve doğası ile Adalar, kentin en keyifli gezi rotalarından birini oluşturuyor. Bayramda havanın oldukça güzel olacağını düşünürsek Büyükada biraz kalabalık olabilir ama Sedefadası, Kınalıada, Heybeliada, Burgazada daha sakin olabilir.


BOĞAZİÇİ


Ortaköy, Kuruçeşme, Bebek, Emirgan, İstinye, Yeniköy, Tarabya, Sarıyer ve Rumeli Kavağı Boğaziçi'nin Avrupa yakası hattını; Kuzguncuk, Beylerbeyi, Çengelköy, Anadoluhisarı, Kanlıca, Beykoz ve Anadolu Kavağı ise Anadolu hattını oluşturuyor.
Boğaziçi'ni, seçtiğiniz rotada keyifli bir yürüyüş yaparak gezebilirsiniz.


BURALARI GEZMEYİ İHMAL ETMEYİN


Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Meydanı ve Sultanahmet Cami, Yerebatan Sarnıcı, Binbirdirek Sarnıcı, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Süleymaniye Cami, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Büyük Saray Mozaikleri Müzesi ve Topkapı Sarayı'nın birinci avlusunda yer alan Aya İrini veya Azize İrini Kilisesi'ni gezebilirsiniz.
Dolmabahçe Sarayı, Rumeli Hisarı, Sakıp Sabancı Müzesi, Sadberk Hanım Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Kuleli Askeri Lisesi, Küçüksu Kasrı, Anadolu Hisarı'dır.


POLONEZKÖY- BELGRAD ORMANI


Polonezköy, binicilik sporu dendiğinde İstanbul'da akla ilk gelen yer. Burada pek çok binicilik okulu var ve ders almanız mümkün. Eğer binicilik hobileriniz arasındaysa ya da yeni başlayacaksanız bayram tatilinizin bir gününü Polonezköy'de at turuna ayırabilirsiniz.
Doğanın tüm renklerini bir arada bulabileceğiniz Atatürk Arboretumu ve Belgrad Ormanı'nda tertemiz havayı içinize çekerek yenilenmek ve şehirden uzaklaşmak istiyorsanız, en rahat ayakkabılarınızla giysilerinizi giyin ve kendinizi doğanın kollarına bırakın.


SAHİL TERCİH EDERSENİZ

Anadolu yakasının güzide sahil şeridi Moda-Pendik arası İstanbul'un sayılı bisiklet yollarından biri olarak geçiyor. Caddebostan'da bu parkurun en popüler kısmı. Bisiklete binmeyi sevenlerin favori yeri olan Caddebostan'daki bisiklet turunuzu tamamladıktan sonra çimlerin üzerinde keyif yapıp dinlenebilirsiniz.


ŞİLE VE SAFARİ


Tatile adrenalin katmak isteyenler için en ideal aktivitelerden biri Şile'de ATV safari yapmak. Plaj, orman ve kumdan oluşan Şile'deki ATV safari parkuru aynı zamanda İstanbul'da "Çöl Safari" yapılabilen tek parkur. Bir de Ballı Kayalar Tabiat Parkı var.

Haber Ara