Dolar

32,5676

Euro

34,7173

Altın

2.487,06

Bist

9.524,59

Bayramın ilk gününde vatandaşlar hayvanat bahçesine akın etti

Kurban Bayramının ilk gününde Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesi doldu taştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-12 16:16:37

Bayramın ilk gününde vatandaşlar hayvanat bahçesine akın etti
Kurban Bayramının ilk gününde Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesi doldu taştı.

Kurban Bayramın ilk gününde vatandaşlar Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkına gelerek güzel bir gün geçirdi. Büyük, küçük demeden parkı ziyarete gelen vatandaşlar özellikle Türkiye'nin ilk zırhlı Gergedanı Samir'e büyük ilgi gösterdi. Hayvanat bahçesi yetkilileri çocukları da unutmayarak yüz boyama etkinliği yaptı.

"Gergedanı ilk defa gördük, tarifi zor"

Belgesellerde gördükleri gergedanı ilk defa canlı gördüğünü belirten Şemsettin Doğan, "İlk defa geliyoruz. Daha çok çocuk için geldik. Güzel çok farklı bir yer. Çocuk eğleniyor en önemlisi de o. Gergedanı ilk defa gördük. Tarifi zor. Metropollerde yaşıyoruz o yüzden anca belgesellerde televizyonda görebiliyoruz. Türkiye'nin barış ve huzur dolu iyi bir bayram geçirmesi dileğinde bulunuyorum" dedi.

"Hayvanları besledik, çok güzel bir yer"

İlk defa hayvanat bahçesine geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyleyen Ceren Güneş isimli çocuk, "Çok güzel bir duygu. Buraya geldik hayvanları gördük. Onları besledik, çok güzel bir yer. İlk defa hayvanat bahçesine geldim ve en çok atları sevdim" şeklinde konuştu.

"Gergedanı görünce çok şaşırdım eski çağlardan kalma bir hayvan gibi duruyor"

Çocukları ile bayramın ilk gününde hayvanat bahçesini gezmeye geldiklerini belirten Özkan Doğancı, "Bayramın ilk günü çocuklarla gezmeye çıktık. Hayvanat bahçesine geldik, mutluyuz. Güzel bir gün geçiriyoruz. Daha öncede geldik ama şimdi düzenlemeler daha iyi olmuş. Gergedanı görünce çok şaşırdım eski çağlardan kalma bir hayvan gibi duruyor. Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu zamanlarda birlik, beraberlik, huzur, sağlık, mutluluk ve tüm İslam alemi için güzel bir bayram diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hayvanat bahçesine ziyarete gelen vatandaşlar arasında en çok çocukların eğlendiği gözükürken hayvanat bahçesi bayram boyunca açık olacak.

Haber Ara