Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

Bayramda turizm artış gösterdi

Kurban Bayramı'ndaki 9 günlük tatilin büyük hareketilik kazandırdığı turizm sektöründe önemli bir artış gözlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-28 12:47:53

Bayramda turizm artış gösterdi

Uzun bayram tatili nedeniyle özellikle kıyı bölgeleri ciddi talep görürken, turistik tesislerin doluluk oranları yüzde 90'ları aştı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine, bayram tatili süresince Türkiye'nin sahil kesiminde 350 bine yakın yerli turistin konakladığını anlattı.

İlk ve orta öğretim kurumlarının açılışının ertelenmesi, arkasından da idari izin ilan edilmesiyle bayram tatilinin 9 güne uzadığını ifade eden Ayık, "Hemen hemen her kesimden misafir, istediği şekilde tatil yapabildi. Biz turizmciler açısından da bu dönem çok iyi geçti" diye konuştu.

Bayram tatili dolayısıyla yurt içinde yaklaşık 350 bin kişinin otellerde konakladığını vurgulayan Ayık, Rus pazarındaki daralmadan dolayı sıkıntı yaşayan turizmcilere bayramın "ilaç" gibi geldiğini söyledi.

Ayık, Rusya pazarı ile sıkıntıların devam ettiğini dile getirerek, bu ülkeden yapılan kışa dönük rezervasyonlarda umulduğu ölçüde hareketlilik olmadığını ifade etti.

Ekim ayı rezervasyon rakamlarının geçen senenin gerisinde olabileceğine değinen Ayık, şunları kaydetti:

"2016'ya dair şu anda bir şey söylemek için erken ama bazı kaygılarımız var. Bu 9 günlük tatil ve öncesinde okulların açılışının ertelenmesi turizm sektörüne çok ciddi katkı yaptı. Sezonun bu kadar dalgalı ve belirsiz gittiği dönemde çok iyi geldi. Bu arada, okulların bölgelere ve illere göre farklı tarihlerde açılıp kapanması ve bütün sınavların okulların açık olduğu dönemde tamamlanması önerimizi yeni görev alacak hükümetin ilk madde olarak gündeme almasını rica ediyoruz. Ailelere 2-2,5 aylık tatil yapma aralığı sunulmalı ki iç turizm canlansın."

"Antalya'da 250 bin yerli turist konakladı"

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, havaların da güzel gitmesinden dolayı Antalya bölgesinin ciddi talep gördüğünü, otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 90'ın üzerine çıktığını bildirdi.

Okulların açılışının ertelenmesi ve uzun bayram tatili nedeniyle turizm sektörünün çok güzel bir dönem geçirdiğini vurgulayan Hacısüleyman, "Antalya bölgesindeki tesislerde bayram boyunca yaklaşık 250 bin yerli turist konakladı" diye konuştu.

Hacısüleyman, Rusya pazarının olumsuz etkisi nedeniyle ekim ayı için beklentilerinin düşük olduğuna işaret ederek, "Bu olumsuz etki devam ediyor. Bu nedenle bazı konaklama tesisleri kış tatiline daha erken girebilir" dedi.

Haber Ara