Dolar

32,5581

Euro

34,8716

Altın

2.425,23

Bist

9.722,09

Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Artan vaka sayılarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan uygulanacak yeni tedbirleri açıkladı. Kısmi kapanma olarak tanımlanan ve Ramazan ayının 2 haftası için geçerli olacak kısıtlamalarda sokağa çıkma yasağı saatleri uzatıldı. Ramazan'a kısıtlamalarla giren vatandaşlar da bayramda sokağa çıkma yasağı var mı sorusunu sormaya başladı. Peki ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Ramazan bayramında komple kapanma olacak mı? Erdoğan açıklamasında 'vaka sayıları düşmezse ek tedbirler alınabilir' demişti. Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağının gelip gelmeyeceği ilerleyen zamanlarda belli olacak.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-17 14:40:06

Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Kısmi kapanma ile sokağa çıkma saatlerinde düzenlemeye gidilmişti. Ayrıca Ramazan ayı boyunca birçok işletmenin kapalı kalmasına karar verilmişti. Rmazan ayının incisi teravih namazlarının camilerde kılınması yerine evlerde kılınmasına karar verilmişti. Ramazan ayına yeni kısıtlamalarla giren vatandaşlar şimdiden Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını merak etmeye başladı. Peki bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Ramazan bayramında komple kapanma olacak mı?

Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?

Kabine Toplantısı sonrası aıklamalarda bulunan Erdoüan kısmi kapanma olarak tanımlanan yeni düzenin detaylarını açıkladı. Erdoğan konuşmasında vaka sayılarında tatmin edici bir düşüş görülmezse ek tedbirlerin alınacağını belirtmişti. Peki ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Ramazan ayında 2 haftalık süreçte vaka sayıları değerlendirilecek. Vaka sayıları bu iki haftada istenen seviyeye düşmezese ramazan bayramı da dahil yeni tedbirler alınabilir. Ancak şu anda Ramzan bayramında sokağa çıkma yasağına dair resmi bir açıklama yok. 

Erdoğan Ramazan Bayramı için şu açıklamayı yapmıştı

Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna yanıt arayan vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nda yaptığı açıklamaları yanıt oldu. Henüz ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı yok. Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası şu açıklamaları yapmıştı: "Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Amacımız bu 2 haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında önemli oranda düşüş sağlamaktır. Şayet bu iki haftalık dönemde hedeflediğimiz tabloda beklediğimiz oranda iyileşmeyi temin edemezsek devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir."

Ramazan ayında uygulanacak kısıtlamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası alınan yeni kısıtlama kararları kamuoyuna duyuruldu. Alınan yeni tedbir kararlarının çoğu Ramazan ayını kapsıyor. İşte Ramazan ayı boyunca uygulanacak yeni kısıtlamalar;

81 ilde ramazan boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Ramazan ayı boyunca lokanta, restoran ve kafeler paket servis yapacak.

Ramazan etkinliklerine izin verilmeyecek.

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikleri yasaklandı.

Ramazan bayramı hangi gün?

Arefe: 12 Mayıs Çarşamba

1. gün: 13 Mayıs Perşembe

2. gün: 14 Mayıs Cuma

3. gün: 15 Mayıs Cumartesi

Sokağa çıkama yasağı saatleri

Hafta içinde saat 19.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Hafta sonu ise cuma günleri saat 19.00'da başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'te sonlanacak yasak uygulanacak.

Haber Ara