Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Bayrama yoğunluğuna 104 ek sefer

Bayram tatilinin başlamasının ardından Atatürk Havalimanı’nda yoğunluk başladı. Dokuz günlük bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşların yoğun talebi üzerine havayolları 104 ek sefer yapacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-02 11:43:46

Bayrama yoğunluğuna 104 ek sefer

9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte tatilini yurtdışı ve yurt içindeki tatil noktalarında geçirmek isteyen yolcular Atatürk Havalimanı'na akın etti. Yoğunluk nedeniyle başta Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Gidiş Terminal girişlerinde ve check-in kontuarları önünde uzun kuyruklar oluştu.

3 SAAT KALA HAVALİMANINDA OLUN

Görevliler yolcu işlemlerini hızlandırmak için yoğun çaba harcadı. Bayram tatili yoğunluğu nedeniyle Türk Hava Yolları yolcularının uçuş saatinden en az 3 saat kala havalimanlarında olması konusunda uyarıda bulundu. Yolcuların bir kısmı korku duyduklarını belirtirken büyük kesimi de güvenlik önlemleri nedeniyle korku hissetmediklerini söylediler. Tatil heyecanını yaşayan vatandaşlardan bazıları, "Yoğunluk olsun kazasız belasız gidelim yoğunluk önemli değil. Ramazan günü yapan örgütün din tarafı var. Ramazan günü insanlara bu yapılmaz. İnsan yürürken sağına soluna bakarak gidiyor. Bugün de inşallah bir şey olmaz. Polislerimize askerimize Allah yardım etsin, vatandaşlarımızı da Allah korusun" dedi.

Ailesiyle birlikte Antalya'ya giden Ayşe Şule Kılıç ise "Bayram tatiline gidiyoruz bayağı yoğunluk var. Buraya tedirgin geldik. 8 yaşındaki oğlum bile her şeyin farkında. Bana 'oraya gitmeye korkuyorum anne patlama olmuş' dedi. Ailesiyle birlikte Antalya'ya giden 8 yaşındaki Ali Seydi Kılıç 14 gün Antalya'da kalacağını ve çok mutlu olduğunu söylerken, "Atatürk Havalimanı'nda patlama olmuş biraz korktum buraya gelirken ama şimdi geçti" diye konuştu.

Tatil için yurtdışına çıkan vatandaşlar Dış hatlar Terminali'nde bulunan anma standını ziyaret etmeyi de ihmal etmediler. Viyana'ya giden Murat Karadağ, " Daha önce planlamıştık. Herhangi bir korkum olmadı" dedi.

Stutgart'ta çalışan gurbetçi Hüseyin Berber'de terör korkusuna ilişkin "Tabii vardı geçen olaylardan dolayı alma güvenlik güçlerini görünce insan cesaretleniyor. Güven duyduk " şeklinde konuştu.

Kızıyla anma ziyareti yapan Özlem Uzun ise şunları söyledi:

"Gördük, güvendik dışarıdaki önlemleri. Gönül rahatlığıyla gidiyoruz. Ama üzgünüz yaşamış olduğumuz olaylardan ve kaybettiğimiz insanlardan dolayı. Almanya'ya gidiyoruz. Kızımın farklı bir kültürle tanıştırmak istediğim için gidiyoruz. İyi bayramlar diliyorum. Umarım Türkiye bir daha böyle kötü günler yaşamaz halkımız huzur ve mutluluk içinde geçirir bayramı".

Bu arada, havayolu şirketleri artan yoğun talep üzerine tatil bölgelerine ek sefer düzenledi. Havayolu şirketleri, artan talep üzerine bayram döneminde 104 ek sefer yapacak.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara