Dolar

32,5032

Euro

34,9648

Altın

2.430,20

Bist

9.799,81

Bayram yoğunluğu kilometrelerce kuyruk oluşturdu

ÇANAKKALE feribot iskelesinde, Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişlerde dün başlayan yoğunluk, Kurban Bayramı’nın üçüncü günü de devam etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-14 18:12:44

Bayram yoğunluğu kilometrelerce kuyruk oluşturdu

Çanakkale Merkez Feribot İskelesi'nde, Anadolu yakasından Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi ile Kilitbahir Köyü'ne geçmek isteyen tatilciler yaklaşık 1 kilometreyi bulan uzun araç kuyruğu oluşmasına neden oldu. Okulların açılacak olması nedeniyle yaz tatilini bitirenler, Kurban Bayramı tatilini kısa kesenler ve boğazın Avrupa yakasındaki kentlerdeki yakınlarına bayram ziyarete gidenler ile Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklere gidenlerin yoğunluğa neden olduğu bildirildi. Dün itibariyle başlayan ve aralıklarla devam eden feribot yoğunluğu bugün öğleden sonra kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Çanakkale'den Eceabat İlçesine 3, Kilitbahir Köyü'ne ise 4 feribot tarife olmaksızın sefer yapmasına rağmen, Çanakkale Feribot İskelesi'nde uzun araç kuyruğu oluştu. Feribot iskelesindeki araç depolama alanının dolmasıyla birlikte tatilcilerin araçların neden olduğu kuyruk Demircioğlu Caddesi'ne kadar uzadı.

Trafik polisleri ise, tatilcilerin oluşturduğu feribot kuyruğu nedeniyle şehir içinde yaşanan trafiği düzenlemek için büyük çaba sarf etti. Feribot kuyruğunun kentin en işlek caddesi olan Demircioğlu Caddesi'ni kilitlemesi nedeniyle, bu caddeye çıkan ara sokaklar şehir içi trafiğine kapatıldı.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. ise, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Lapseki-Gelibolu hatlarında toplam 12 feribot ile tarife olmadan, doldukça hareket ederek seferlerini sürdürdüğü bildirildi.

Haber Ara