Dolar

32,3761

Euro

35,0104

Altın

2.326,91

Bist

9.079,97

Bayram temizliği yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Temizliğe ilk nereden başlamayız? Bu adımları takip ederek daha rahat bir temizlik yapabilirsiniz.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-24 10:28:45

Bayram temizliği yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

TEMİZLİK YAPARKEN HANGİ ADIMLARI İZLEMELİYİZ?

1. Temizliğe başlarken ilk yapmamız gereken evdeki dağınıklığı toplamak olacaktır. Çünkü bir evi ne kadar temizlerseniz temizleyin dağınık olduğu sürece pek bir anlam ifade etmeyecektir.

2. Bayram temizliğini aşamalı olarak gerçekleştirin. Birden tüm odaları temizlemeye çalışmayın. Bir odayı bitirdikten sonra diğer odaya geçin.

3. İlk olarak camları silmekle işe başlayabilirsiniz. Ardından dolap vb. kapalı yerleri temizleyebilirsiniz. Perdeleriniz eğer çok kirli değilse kısa bir programda yıkamak ve nemli iken asmak yeterlidir. Çünkü perdelerinizi nemli iken asarsanız daha sonradan kırışıklıklar yok olacaktır.

4. Halılarınızın kirli olduğunu düşünüyorsanız temizliğe başlamadan önce halılarınızı yıkayınız. Böylece temizlik sırasında bütün vaktinizi halı yıkamakla geçirmemiş olursunuz.

5. Koltuklarınızı ise koltuk silme deterjanı veya nemli bir bezle silebilirsiniz.

6. Temizlik malzemelerini kullanırken temiz olmasına dikkat ediniz. Örneğin yerleri sildiğiniz bez ile koltuklarınızı silerseniz etrafa mikrop yayabilirsiniz.

7. Duvarlarınızı silerken duvar temizleyicileri kullanabilirsiniz. Eğer duvarlarınız çok kirli ise çamaşır suyu ile silmek size kolaylık sağlayacaktır.

8. Camlar ve dolaplar bittikten sonra evi süpürebilirsiniz. Eğer önce evdeki tozları alırsanız evi süpürdüğünüz sırada tozlar yine havalanacaktır. Bu yüzden ilk olarak süpürmek daha sonra toz almak daha mantıklıdır. Toz alma işlemi bittikten sonra yerleri silebilirsiniz.

9. Odalar ve salon temizliğini bitirdikten sonra mutfağa geçebilirsiniz. Mutfağı temizlerken dolaplarda ve tezgahta biriken kirleri yağ çözücü temizlik malzemeleri ile temizleyebilirsiniz.

10.En son olarak ise banyo ve tuvaletlerinizi temizleyin. Çünkü temizlik sırasında çamaşır makinenizi ve diğer temizlik ürünlerini her an kullandığınız için banyo ve tuvaletiniz yine dağılacak ve tozlanacaktır. Banyo ve tuvaletinizi temizlerken ilk olarak yerlere dökülmüş saç ve tüyleri süpürmekle başlayabilirsiniz. Klozet ve muslukları temizlerken deterjan ve dezenfeksiyon ürünler kullanın. Fayansları ve duvarları silerken ise sıcak suyu açıp bir süre banyonun suyla dolmasını bekleyin. Çünkü buharın kiri yumuşatıcı bir etkisi vardır.

Son olarak banyonuzdaki aynaları silmeyi unutmayınız.

BU PÜF NOKTALAR İŞİNİZİ ÇOK KOLAYLAŞTIRACAK

Evinii bu denli özenli temizlerken bazı püf noktaları bilmenizde fayda var. İşte işinize yarayacak bazı püf noktalar:

1. Parkelerinizi ışıl ışıl parlamasını istiyorsanız temizleme suyunuzun içine biraz sirke koyabilirsiniz. Böylece parkeleriniz ışıl ışıl olacaktır. Ayrıca suyunuzu sık sık değiştirmeyi unutmayınız.

2. Eğer sizde evinizde dantel ürünleri tercih ediyorsanız dantellerinizi ütülemeden önce kaynamış süte bastırın. Böylece dantelleriniz bembeyaz olacaktır.

3. Cam lekelerinden kurtulmak için camlarınızı uzun uzun ovalamak yerine bir bez üzerine krem deterjan dökerek silebilirsiniz. Ayrıca camlarınızın temiz görünmesi dışında parlamasını istiyorsanız suyunuzun içine bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.

4. Kapı ve çerçevelerinizdeki lekelerden bir türlü kurtulamıyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz. Çiğ bir patatesi ortadan ikiye bölerek lekelerin üzerine sürerseniz lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.

5. Halılarınızda, koltuklarınızda veya giysilerinizdeki kahve lekelerini çıkarmak artık çok kolay. Kahve lekesinin üzerini ilk olarak soğuk su ile ıslatın daha sonra birkaç damla gliserin ile çitileyerek lekelerden kurtulabilirsiniz.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara